بایگانی آذر ۱۳۸۹ :: مربوطی کهنه به مربوطی کهنه خوش آمدید <

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

در این پایگاه خبری اخبار روستای کهنه , شهرک توحید , شهرستان اوز و سایر روستاهای بخش های شهرستان , شهرستان لارستان و حومه را پوشش خبری می دهد.
کهنه، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اوز در استان فارس ایران است. این روستا در ۱۶ کیلومتری اوز، مرکز شهرستان، قرار دارد.
ازآثارهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاروانسرا مربوط (مربط)
مسجد شیخ ابی اسحاق
حمام قدیمی
مسجد جامع قدیم
سد مربوط (مربط)
امام زاده شاه قطب الدین (مربط)
برج های دلو و یکه

بایگانی
نویسندگان

۱ مطلب در آذر ۱۳۸۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 شیره پزی  شغلی می باشد که با گذراندن فصل تابستان و آمدن فصل پاییزخود را نشان می دهد و مدت زیادی دوام نمی آورد و با سرد شدن هوا خود را پنهان می کند و روستای کهنه به جرآت می توان گفت که در منطقه اوز مهد شیره پزی می باشد و در حال حاضر در کهنه اوز دو شیره پزی وجود دارد که یکی مربوط به آقای عبدالله رحیمی شاعر روستا و دیگری مربوط به عبدالرزاق رضایی عموی استاد مصطفی رضایی می باشد که در این وبلاگ در مورد شیره پزی عبدالله رحیمی قبلا مطالبی نوشته شده و این بار به سراغ شیره پزی رضایی رفته ایم تا در مورد این شغل فصلی روستای کهنه بیشتر بدانیم و به همین خاطر با آقای محمدزمان رضایی مسئول فعلی این شیره پزی  و یکی از فوتبالیست های بزرگ و برتر روستا هم کلام می شویم:

خودتان را به طور مختصر معرفی فرمایید؟

محمدزمان رضایی فرزند عبدالرزاق و پسر عموی مصطفی رضایی هستم.

از چه زمانی مشغول به کار شیره پزی شده اید و چه ساعت هایی در روز مشغول به کار هستید؟

دقیقا از سال 1381 این شیره پزی را با کمک برادران و پدرم را اندازی کردیم و چند سال نخست توسط برادران بزرگترم اداره می شد و از 5 سال قبل یعنی سال 85 خودم و برادران کوچکترم این شیزه پزی را اداره می کنیم و از ساعت 7 صبح تا 10 شب به صورت یکسره مشغول به کار هستیم.

کار شیره پزی معمولا از چه زمانی شروع می شود و تا کی ادامه دارد و چند نفر مشغول به کار هستید؟

کار شیره پزی از نیمه ماه 7 یعنی ماه مهر شروع می شود و تا اوایل ماه 9 یعنی ماه آذر ادامه دارد و معمولا هر سال 45 روز تا 50 روز شیره پزی فعال می باشد و تا چند روز دیگربه کار خود در امسال پایان می دهیم و خودم و برادر کوچکترم عبدالله امسال مشغول به کار هستیم.

آیا از خارج از روستا هم مشتری دارید؟

بله ، از اوز و روستاهای اطراف هم مشتری های زیادی داریم و با وجودی که اوز شیره پزی دارد ولی باز هم از اوز به اینجا می آیند ولی در روستاهای اطراف در حال حاضر هیچ شیره پزی وجود ندارد.

از قیمت شیره خرما برایمان بگویید؟

اگر خرما از مشتری باشد ، یک بٍرد 20 کیلو می شود و تقریبا 16 کیلو شیره می دهد و قیمت آن 7 هزار تومان می باشد و اگر خرما از خودمان باشد کیلویی 1000 تومان می باشد.از چه وسایلی استفاده می کنید؟ از یک سنگ بزرگ برای له کردن خرما و یک چوب دراز که به آن پارو می گوییم برای هم زدن خرما در آب استفاده می کنیم و دستگاه کوره ی آتش و آب برای سرد کردن شیره .

از سختی های کارتان بگویید؟

هر کاری سختی مختص به خود را دارد و هیچ کاری آسان نیست و در این کار باید صبر و حوصله زیادی داشته باشی و بعضی مواقع به شدت احساس گرما می کنیم.

آیا در ایام شیره پزی به ورزش فوتبال هم می پردازید؟

در این ایام کمتر بازی می کنم ولی نمی توان  بازی نکرد و بعضی مواقع عصرها برادرم را جای خودم می گذارم و به فوتبال می روم.

آیا می دانید شیره پزی رضایی چندمین شیره پزی روستاست؟

فکر کنم پنجمین شیره پزی در کهنه باشیم ، 2 شیره پزی در کهنه قدیمی و شیره پزی مرحوم سیف الله اشرافی و شیره پزی عبدالله رحیمی و شیره پزی رضایی

آیا از کارتان راضی هستید؟

خدا را شکر راضی هستم و راضی ام به رضای خدا.

چه سخنی در مورد پسر عمویتان مصطفی دارید؟

ان شاءالله در هرکجایند سالم و سلامت باشند و هر چه زودتر با نیروی مضاعف به جامعه برگردند و برای ایشان آرزوی بهترین ها را دارم.

  • مرتضی اسماعیلی