برکه گلشا چگونه مشکل گشا شد ؟ ( 1 ) :: مربوطی کهنه به مربوطی کهنه خوش آمدید <

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

در این پایگاه خبری اخبار روستای کهنه , شهرک توحید , شهرستان اوز و سایر روستاهای بخش های شهرستان , شهرستان لارستان و حومه را پوشش خبری می دهد.
کهنه، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اوز در استان فارس ایران است. این روستا در ۱۶ کیلومتری اوز، مرکز شهرستان، قرار دارد.
ازآثارهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاروانسرا مربوط (مربط)
مسجد شیخ ابی اسحاق
حمام قدیمی
مسجد جامع قدیم
سد مربوط (مربط)
امام زاده شاه قطب الدین (مربط)
برج های دلو و یکه

بایگانی
نویسندگان
  • ۰
  • ۰

http://s3.picofile.com/file/8221186326/golsha1.jpg

برکه گلشا چگونه به داد ما رسید ؟

" قسمت اوّل "

گرم شدن تدریجی کره زمین وکاهش شدید آب های زیر زمینی در اثر  مصرف بی رویه ی آن در مصارف روزمره ، صنعتی و کشاورزی غیر اصولی ،سبب شد تا  نگرانی بشر روز به روز از به بن بست رسیدن در حل مشکلات خود بخصوص درمسئله ی  آب مصرفی و شرب ، این مایه و مایع حیاتی  بیشتر و بیشتر شود .  مردم روستای کهنه نیز از  دیرباز ، قبل از این که به صورت جدی و شدید  دچار مشکل کم آبی و بی آبی شوند ، دنبال راهکارهای اساسی برای زادگاه خود بوده اند . چاه ها و مخازن قدیمی مربوط به بافت قدیم قبل از انقلاب ، چاه ها و منبع های بعد از انقلاب مربوط به بافت میانی ( کفه ) و چاه مربوط ( مربط )  و منابع متعلق به بافت میانی و شهرک کهنه دلایل روشن و واضح بر آینده نگری مسیولین و دلسوزان و دیگر  اهالی روستای کهنه و شهرک می باشد . 

http://s6.picofile.com/file/8221186726/golsha2.jpg

آقای شهباز شکیبا از برکه گلشا می گوید .

برای نسل جوان که روزانه به صورت مرتب نام برکه گلشا را از بزرگان می شنوند ، چندان  نامی  آشنا نیست . وبلاگ مربوطی بر حسب وظیفه و به پاس قدردانی از مردانی که دلسوزانه از ابتدای برکه گلشا یعنی سی سال قبل دست اندر کاراین مهم بوده اند تا به امروز  ، گفت و گویی انجام داده ایم با آقای شهباز شکیبا که  به عنوان عضوی از این مجموعه ی دست اندکار چاه  برکه گلشا  پای اکثر قراردادهای حفر و ته زنی چاه  را امضا نموده و آزمایش های مربوطه به آب چاه نیز به اسم ایشان ثبت شده است .

 آقای شکیبا ، ضمن تقدیر و تشکر از شما و همکارانتان که زحمات فراوانی برای برکه گلشا کشیده اید ، بفرمایید جریان برکه گلشا از کجا شروع شد ؟

 به نام خداوند بخشنده و مهربان

ضمن تشکر ازدست اندر کاران وبلاگ مربوطی  ، ابتدا فردی از شهر خور لار متوجه می شود که روستای کهنه دارای آب شرب و مصرفی بهداشتی نمی باشد ، پیشنهاد می دهد که چنانچه در نزدیکی کهنه آب خوبی پیدا شود ، هزینه ی آن را می پردازم که آقایان هاشم رفیعی و محمد ( عبدالرحمان ) رفیعی مهندسی را به منطقه ی مربوط  می آورند و مهندس پس از بررسی های لازمه می گوید که در این منطقه آب قابل شرب نیست و اگر راه ( جاده ای ) برای رفتن به پشت این کوه یعنی منطقه ی برکه گلشا وجود دارد ، برویم و بررسی انجام دهیم ، که می گویند راه ( گردنه مربط ) وجود دارد و می روند و پس از بررسی های علمی و کارشناسانه ، دقیقا همین جای چاه فعلی را انتخاب می نمایند .

 برای حفر قانونی و صدور مجوز چاه ، چه مراحلی را طی نمودید ؟

بعد از مشخص شدن محل حفر چاه ، آقای محمد ( عبدالرحمان ) رفیعی اقدام به درخواست پروانه ی چاه می کند که پس ازمشکلات و  رفت و آمدهای بسیار بالاخره پروانه ی چاه صادر می گردد . پس از صدور پروانه از خَـــِیــّر خوری و سید عبدالله هاشمی گلاری تقاضای پرداخت هزینه می شود که با کارشکنی هایی ، این دو خَیـّر از پرداخت هزینه منصرف می شوند .

پس از منصرف شدن خَـــِیــّر خوری ، از چه منبعی هزینه ی حفر چاه را تامین نمودید ؟

بعد از آن محمد ( عبدالرحمان ) رفیعی به اتفاق اینجانب ( شهباز شکیبا ) در کویت تصمیم به جمع آوری پول از کهنه ایهای مقیم در کویت نمودیم که الحمدلله پول جمع آوری شد و و بنده (شهباز شکیبا ) آمدم ایران که نامه ای به پیشنهاد محمد ( عبدالرحمان ) رفیعی از طرف کهنه ایهای مقیم کویت به بنده ( شهباز شکیبا ) و استاد بهرام رفیعی نوشته بودند که ما از شما تقاضای حفر چاه داریم و ماهم قبول نمودیم و مهندسی به نام قواملو که در آن زمان در گراش چاه حفر می نمودصحبت کردیم و ما دو نفر  به  اتفاق آقایان عبدالعلی راستی و مرحوم مندنی ( کاکاخان ) وطن خواه رفتیم و قرار داد حفر چاه را بستیم .

 آیا برای حفر چاه با مشکلاتی هم روبرو شدید ؟

بله ، مشکلات زیادی داشتیم . در آن زمان با کارشکنی های که شد نتوانستیم چاه را حفر نماییم زیرا می خواستیم عشایر منطقه  مطمئن شوند که این چاه برای شرب و مصارف خانگی می باشد نه برای کشاورزی و زراعت و اهالی کهنه نظر سوئی نسبت به آنها و مراتع شان ندارند و از طرف دیگر در همان موقع بنده ناچار بودم به کویت برگردم و دیدم چنانچه قرارداد را فسخ نمایم شاید دیگر چنین پیمانکاری و با این قیمت پیدا نکنیم . با همکارم استاد بهرام رفیعی مشورتی کردم و قرارشد تا با مهندس صحبت کنیم و بنده وکالت نامه ای به برادرم مرحوم محمد شکیبا  و عمویم عبدالعلی راستی دادم که هر کدام به تنهایی از طرف بنده وکیل می باشند تا به نمایندگی از طرف اهالی کهنه کار حفر چاه را به عهده بگیرند و طرف قرارداد و حساب کتاب با مهندس باشند و از طرف استاد بهرام رفیعی و مهندس نیز مورد قبول قرار گرفت .

 http://s3.picofile.com/file/8221186900/golsha3.jpg

بالاخره همکاران شما موفق به حفر چاه شدند ؟

ادامه دارد ...

  • ۹۴/۰۸/۱۴
  • مرتضی اسماعیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی