برای شصت معلول در دو روستایمان، چه کرده ایم؟ ( قسمت اول ) :: مربوطی کهنه به مربوطی کهنه خوش آمدید <

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

در این پایگاه خبری اخبار روستای کهنه , شهرک توحید , شهرستان اوز و سایر روستاهای بخش های شهرستان , شهرستان لارستان و حومه را پوشش خبری می دهد.
کهنه، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اوز در استان فارس ایران است. این روستا در ۱۶ کیلومتری اوز، مرکز شهرستان، قرار دارد.
ازآثارهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاروانسرا مربوط (مربط)
مسجد شیخ ابی اسحاق
حمام قدیمی
مسجد جامع قدیم
سد مربوط (مربط)
امام زاده شاه قطب الدین (مربط)
برج های دلو و یکه

بایگانی
نویسندگان
  • ۰
  • ۰

http://s12.picofile.com/file/8399471650/Bahman1.jpg

برای شصت معلول در دو روستایمان، چه کرده ایم؟ ( قسمت اول )

وقتی سخن از معلول و معلولیت و روز معلول به میان می آید، جملات رنگارنگ و زیبایی در رسانه ها به چشم می خورند که از دنیای معلولین، چه دنیای زیبا و دلربایی می سازند. جملاتی مانند:

....جهانی که تو خود ساخته ای، جهانی زیبا که حتی انسان های بدون ویلچر، آنان که بر پا ایستاده اند، هرگز طعم شیرین آن را نخواهند چشید.چشم هایت چه خوب راز درونی ات را فاش می کنند. همیشه چشم ها بهتر از زبان سخن می گویند. با چشمانت با من سخن بگو که چشم ها هرگز دروغ نمی گویند. معلول،توان یابی است که از فضای پاییزی،بهار می سازد. معلولیت فرصتی است برای راه یافتن به بازی با فرشتگان......

در دنیای واقعی، اما معلول و معلولیت این گونه نیست، دنیایی است با حقایق و وقایع  بسی تلخ و دشوار، دنیای هزار توی دیگری است با واقعییت های تلخ تر. در دنیای واقعی معلولان دیگر نه انتظار معجزه ای دارند برای یک زندگی عادی و نه افقی برای آرزوهایشان

در روستای کهنه مانند هر جامعه ی دیگری، تعدادی معلول وجود دارند که بخشی از این جامعه‌اند. آنان فرزندان، خواهران،‌ برادران، پدر و مادر از اقوام و اهالی زادگاه مان هستند که بنا به دلایل متعدد دچار نقص جسمانی یا ذهنی شده‌اند. نگهداری و مواظبت از افراد معلول، نخست وظیفه والدین و نزدیکان و سپس وظیفه جامعه است، وظیفه‌‌‌‌‌‌‌ ای بس مشکل و سنگین که گاهی از عهده فرد عادی خارج است. در مرحله بعد نگهداری از معلولین بخصوص در روستا، که از لحاظ اجتماعی ارتباط طایفه ای و خویشاوندی نزدیکی وجود دارد، وظیفه تک تک افراد جامعه است.

[عکس: bahman1.jpg]

حال این سوال پیش می آید که ما برای آینده ی معلولین روستا که متاسفانه نعدادشان هم زیاد می باشد، چه ندابیری اندیشیده ایم؟؟

پایگاه اطلاع رسانی مربوطی با همکاری خانم فاطمه اسدی، کارشناس امور پیشگیری و سرپرست بهزیستی شهرستان اوز، نخستین گام در این راه به دست آوردن آمار و اطلاعات درباره تعداد معلولین و نوع معلولیت آنان در روستا دانست. آماری از نظر نوع معلولیت، (جسمی یا  ذهنی) همچنین معلولیت های مادرزادی، ناشی از ژنتیک، بیماری، حادثه، سانحه و ... می باشد که میزان و درجه معلولیت نیز متفاوت است.

طبق آمار رسمی، در شهرستان اوز هشت صد و شصت و سه (863) معلول وجود دارد. سهم دو روستای کهنه هفتاد و یک معلول (71) که از این تعداد چهار (4) فوتی و هفت (7) رفع معلولیت که جمعا شصت (60) پرونده فعال از معلولین دو روستا در بهزیستی اوز وجود دارد. از تعداد شصت معلول در دو روستا، چهل (40) مرد و بیست (20) معلول زن وجود دارد. از این شصت معلول، هفده (17) معلول جسمی-حرکتی، شانزده (16) معلول شنوایی-گفتاری، هجده (18) معلول بینایی، نه (9) معلول ذهنی و  (0) صفر معلول اعصاب و روان می باشند.

طبق تعریف کلی، فرد معلول کسی است که فارغ از علت یا علل معلولیتش، مبتلا به نارسایی های جسمی، ذهنی و یا حسی می‌باشد. او درحال حاضر، به خاطر کاستی و آسیبی که در اعضا و جوارح یا جوانحش دارد جزء مددجویان محسوب می‌شود. بنابراین ادامه ی حیات بدون حمایت لازم از او در راستای رفع خلأ فعلی اش، دشوار یا حتی غیرممکن می شود.

قسمت دوم به مصاحبه با یکی از مسئولین بومی امور معلولین اختصاص دارد.

با تشکر از: خانم فاطمه اسدی، کارشناس امور پیشگیری و سرپرست بهزیستی شهرستان اوز

  • ۹۹/۰۳/۱۸
  • مرتضی اسماعیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی