سفر یک روزه هیات عالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از زیرساختهای توسعهای لارستان
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نماینده مردم، دوشنبه ۲۷ مردادماه۹۹، با هماهنگی مهندس حسینزاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز و مهندس علیشیر رئیس دفتر نماینده مردم در لارستان، سفر یک روزه هیات عالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به لارستان انجام شد.
💢در این سفر قلعهنوی رئیس مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استیری، مدیرکل دفتر توسعه کسب کار و بینالملل، اوسطی، کارشناس دفتر توسعه، صالحی، مدیرعامل صندوق زیست فناوری، سلمانی، مدیرعامل صندوق تجهیزات پزشکی و امانی، مدیرعامل صندوق توسعه صادرات و تبادل فناوری در لارستان حضور یافتند.
🔸هیات عالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طی حضور خود در لارستان از زیرساختهای توسعهای فرودگاه بینالمللی لارستان، ساختمان درحال احداث مرکز رشد واحدهای فناور لارستان و درمانگاه خیریه هاشمیزاده و رصدخانه لارستان بازدید کردند و طی دیدارهای جداگانهای با فرماندار ویژه، مدیرکل فرودگاه بینالمللی و رئیس گمرک، اعضای شورای شهر و نیز مسئولان بنیاد هاشمیزاده لارستان به بررسی و ارزیابی پتانسیل های این منطقه پرداختند.
قلعهنوی رئیس مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی و فناوری در نشستی با حسنی فرماندار ویژه لارستان با ابراز خرسندی از مشارکت مردم در زمینه توسعه با بیان اینکه معاونت علمی فناوری وظیفه تبدیل اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان را دارد، اظهار داشت: برای تحقق این مهم باید نیروی انسانی مستعد را پرورش و شناسایی کرد و از طرفی نهادهای مرتبط با آن را ایجاد کرد.
🔹رئیس مرکز تعاملات بینالمللی با اذعان به اینکه منطقه لارستان توانسته جدای از اقتصاد نفتی، اقتصادش را مبتنی بر تجارت و بازرگانی پایهریزی کند، تصریح کرد: خطه لارستان توانسته با سابقه تاریخی و تجاری، شبکه ای را با کشورهای حوزه خلج فارس برقرار کند که این مهم می تواند کمک خوبی را به توسعه صادرات کشور انجام دهد.
🔹رئیس مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری با اعلام آمادگی برای تعریف پروژه های مشترک در حوزههایی نظیر بیماریهای خاص، تولید تجهیزات خاص و غیره برای راهاندازی در لارستان، تصریح کرد: تا هر جایی که مسئولین و مردم این خطه پیش قدم باشند ما آمادگی همکاری داریم.
🔹قلعه نوی بازگشت نخبگان و کارآفرینان خارج از کشور به ایران را یکی از برنامه های مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری با هدف تشویق آنان به انجام کارهای موفق برشمرد و ادامه داد: تعریف برنامههای همکاری فنآوری با کشورهای مختلف یکی دیگر از برنامه های است که می بایست دنبال شود و اگر در لارستان نیز تمایلی برای ورود به این عرصه وجود داشته باشد، حاضر به همکاری هستیم.
در ادامه این نشست، استیری مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بینالملل معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری نیز در سخنانی با بیان اینکه در سطح کشور پنج هزار و ۲۰۰ شرکت دانش بنیان وجود دارد، گفت: استان فارس یکی از استان های پیشرو در حوزه شرکت های دانش بنیان محسوب میشود.
علیشیر رئیس دفتر نماینده مردم در لارستان با بیان اینکه موضوع فناوری می تواند بحث اشتغال کشور و به تبع آن اقتصاد را نجات دهد و شاید تنها راه رهایی جوانان از چشمداشت به استخدامی های دولت همین موضوع باشد اظهار داشت: لارستان می تواند کوریدور تجارت و صادرات محصولات فناور و دانش بنیان باشد و بدون تردید حوزه انتخابیه لارستان، خنج، گراش و اوز این ظرفیت را دارد و انتظار می رود معاونت علم و فناوری و دولت پیشقدم و به نوعی همراه با مردم این خطه شوند.
🔸وی پیشنهاد ایجاد اتاق مشترک فناوری با کشورهای حوزه خلیج فارس مانند لار-دوحه، لار-مسقط وغیره را مطرح کرد و ادامه داد: چنین موضوعی در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته و شاید وجود نداشته باشد.
🔸علیشیر خواستار ایجاد اتاق بازرگانی در لارستان شد و حلقه مفقوده تجارت در این منطقه را عدم وجود اتاق بازرگانی برشمرد و تصریح کرد: ایجاد زیرساختهای علمی، فناوری، شغلی و غیره برای لارستانی های مقیم کشورهای دیگر بسیار مهم است و از طرفی بسیاری از جوانان این خطه بسیار ایده پرداز و مسئولیت پذیر هستند.
🔸رئیس دفتر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در لارستان موضوع ایجاد صندوق های مشترک و همچنین تسهیل صادرات محصولات دانش بنیان را مطرح کرد و یادآور شد: لارستان می تواند هاب تجاری سازی محصولات دانش بنیان در کشور تبدیل شود.
🔸علیشیر اضافه کرد: انتظار می رود تفاهم نامه ای به منظور عملی کردن درخواستها و رفع کمبودها و همچنین تحقق برنامهها در آیندهای نزدیک با حضور معاون علم و فناوری رئیس جمهور امضا شود.
حسنی فرماندار ویژه لارستان با اشاره به حوزه دانش بنیان به عنوان یکی از نیازهای مهم منطقه اشاره نموده و اظهار داشت: قول میدهیم در حل مشکلات موجود بر سر راه فعالیتها در این زمینه نقش فعالانه خود را به انجام برسانیم.
در این دیدار قناعت پور رئیس مرکز رشد واحدهای فناور لارستان نیز با بیان اینکه ۳۵۵۰ مترمربع زیربنا جهت ساخت بزرگترین مرکز رشد خیرساز در کشور به عنوان یک پتانسیل بسیار مهم در جنوب کشور می تواند به توسعه فناوری کمک نماید اظهار داشت: این ساختمان می تواند در توسعه عادلانه ظرفیت ها در کشور کمک نماید.
- ۹۹/۰۵/۲۸