زمان آن رسیده که پرونده  پروژه جاده  قدیمی معروف به مربط برای همیشه  بسته شود به قلم سعید هنری :: مربوطی کهنه به مربوطی کهنه خوش آمدید <

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

در این پایگاه خبری اخبار روستای کهنه , شهرک توحید , شهرستان اوز و سایر روستاهای بخش های شهرستان , شهرستان لارستان و حومه را پوشش خبری می دهد.
کهنه، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اوز در استان فارس ایران است. این روستا در ۱۶ کیلومتری اوز، مرکز شهرستان، قرار دارد.
ازآثارهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاروانسرا مربوط (مربط)
مسجد شیخ ابی اسحاق
حمام قدیمی
مسجد جامع قدیم
سد مربوط (مربط)
امام زاده شاه قطب الدین (مربط)
برج های دلو و یکه

بایگانی
نویسندگان
  • ۰
  • ۰

زمان آن رسیده که پرونده  پروژه جاده  قدیمی معروف به مربط برای همیشه  بسته شود به قلم سعید هنری

پیام  دانش: زمان آن رسیده که پرونده  پروژه جاده  قدیمی معروف به مربط برای همیشه  بسته شود

سعید هنری:

نکته اول

ضرورت این کار در این نکته نهفته است که مناقشه برانگیز است و در مواردی اختلاف دیدگاههای مخالف و موافق را تشدید کرده و سایر مسائل مهم شهرستان اوز که برای رفع آن نیاز به اجماع دارد را تحت شعاع خود قرار داده و یا کم رنگ میکند و انرژی ارزش مند نیروها و گروهها و فرد فرد ما را تحلیل و تضعیف  می کند.

نکته دوم

به احتمال زیاد موافقین و مخالفین احداث این جاده در این امر اتفاق نظر و اشتراک  دارند که ضروری است هر چه زودتر شهر اوز از انزوای عبور و مرور و دور افتادگی از مسیر و شاهراه  اصلی خارج شده و آب رفته به جوی بازگردد و منافع کوتاه مدت و دراز مدت و منافع مشترک همه در این مورد نهفته است.

نکته سوم

 از مهمترین دلایل احداث هر جاده و در هر نقطه جغرافیایی کشور و حتی جهان سهولت رفت و آمد و کوتاه کردن مسیر عبور و مرور است حتی اگر اعداد به دست آمده از کوتاهی مسیر مورد مخالفت قرار گیرد. توجه بفرمائید چنین ضرورتی انسان را مجبور به اختراع و ساخت انواع وسایل نقلیه نموده است و تفاوت طی کردن مسیر و اهمیت زمان را با مقایسه مسافرت با هواپیما و ماشین میتوان مثال زد.لذا در اهمیت مقوله زمان و وقت و ساعت هم بین همه اشتراک وجود دارد.

نکته چهارم

اهمیت و ضرورت توجه به دیدگاههای مخالف مانند توجه به  نظرات موافقین است و سهل انگاری  نباید ما را دچار اشتباه محاسباتی کند. در واقع هر نظر مخالف  از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و حاوی موارد بسیار ارزشمندی است.

یا اینکه تحقیر و تمسخر و توهین به هر دیدگاه موافق و مخالف اثرات منفی بلند مدتی را به دنبال دارد.

نکته پنجم

برای نگرانی ها و سوالات خانواده شهرستان اوز پاسخ قانع کننده ای تدارک ببینیم مانند اینکه در جواب دغدغه های محیط زیستی  قطع یک درخت قول کاشت چندین درخت را داده و در عمل اجرایی کنیم.

نکته ششم

هنگامی که از یک اجتماع و یک جمع و البته از یک شهری مانند اوز نام میبریم از این موضوع غفلت نکنیم که طرف  حساب ما و یا مخاطب ما یک فرد  و یا یک جمع واحد و یک دست  نیست که بگوئیم مثلا اوزیها مخالف پیشرفت توابع هستند و با احداث این جاده آنها از اوز دلگیر خواهند شد چرا که در شهر اوز بسیاری از عزیزانی  که اصالتا از  بلوکات و روستاها بوده مالکیت  بخش بزرگی از کسب کارها و زمینها و باغات این شهر را در اختیار دارند تا جایی که  مهاجرین غیر ایرانی کشور افغانستان هم  دارای منافع شخصی  و به کسب و کار و خرید فروش مشغول هستند  لذا این موضوع که گفته شود اوزیها  به توابع خود بیتوجه و یا کم توجه  هستند از انصاف بدور است و  اگراغراق نباشد منافع عزیزان ما که از توابع به شهر اوز مهاجرت و سکونت دارند اگر بیشتر نباشد کمتر نیست و کافی است نگاهی گذرا به پست و مقام های دولتی و سایر بخشهای غیر دولتی داشته باشیم تا این امر بر ما اثبات شود. به عبارتی اگر  شهر اوز  منافعی دارد  مشترک المنافع بین همه ساکنین شهر شامل اوزیها و بلوکات و مهاجرین غیر ایرانی و حتی سایر شهرستانهای هم جوار و هم وطنان از سایر شهرهاست و پیشرفت این شهر پیشرفت تک تک ساکنین شهرستان اوز است و ازدواج و روابط فامیلی و رفت و آمد ها این پیوند را ناگسستنی کرده است.

نکته هفتم

با توجه به استدلال موافقین این طرح در کوتاهی مسیر و از جمله هدایت جمعیت بیشتر  به داخل شهر که منطقی به نظر می‌رسد حتی به فرض بیتوجهی کوتاه مدت به اهمیت  ورود جمعیت بلوکات به داخل شهر و ازقلم افتادن فرضی منافع و نگرانی  توابع ودر خطرافتادن یا انزوای بلوکات  که از نگرانیهای قابل درک این عزیزان است این  ضرورت در دراز مدت خواه ناخواه بر دست اندرکاران شهر تحمیل خواهد شد که بعد از احداث این جاده  (مربط )به بهینه سازی سایر مسیرها هم توجه کنند چرا که در این قضیه فرض اجباری نهفته است که نمیتوان از اهمیت آن چشم پوشی کرد و معمولا اجبار و جبر از چنان قدرتی برخوردار است که گریز از آن میسر نیست. با یک مثال سعی میکنم قضیه این جبر و اجبار به تفهیم ساده تر نزدیک شود. فرض کنیم که در صدد حفاظت از یک درخت هستیم با قطع بی منطق شاخ و برگ به این هدف دست نمی یابیم و شاخ و برگ و میوه این درخت بلوکات و توابع شهر اوز و شهرستان اوز هستند با این تفاوت که ساکنین شهر اوز و شهرستان اوز انسان هستند و مطالبه گر و پویا و بین انسان و قدرت  عکس العمل آن با درختان بی زبان تفاوت از زمین تا آسمان است.

بنابراین به فرض که تمام قدرت و منافع شهر اوزمختص اوزیها باشد که چنین نیست  در واقعیت امر  همه در منافع  این شهر سهیم هستند  و دیر یا زود بهینه سازی سایر جاده ها در دستور کار قرار خواهد گرفت. و این مستلزم همکاری و حمایت  همه جانبه  است با این توصیه که نه بلوکات قادر به چشم پوشی از شهر اوز و نه شهر اوز توانایی نادیده گرفتن را دارد و پسندیده است در شهری که مردمان کل  شهرستان اوز در آن منافعی دارند در اتصال این شهر به جاده اصلی و کوتاه کردن مسیر و هم چنین سایر مسیرها هم توجه ویژه داشته باشند.در این میان یادآوری این موضوع هم خالی از لطف نیست که پیشرفت شهرستانهای هم جوار یکی از فشارها و جبری است که ساکنین شهر اوز مجبور هستند که به پیشرفت روستاها و توابع و بلوکات شهرستان اوز  بیتوجهی نکنند.

نکته هشتم

نگارنده از کمترین اطلاعات تخصصی برخوردار است و هدف از ارائه این مطلب روشنگری و یادآوری اهمیت اتحاد و همکاری و هماهنگی و مشارکت حداکثری در امور مرتبط با پیشرفت شهرستان اوز است.

امیدوارم که مقاله گویا و شاهد  این موضوع  باشد.

اگر موارد مطرح شده صحیح باشد ضروری است که این پرونده هر چه زودتر  بسته شده و با پایان یافتن این پروژه  انرژی شهر ستان به رفع کاستی های دیگر معطوف شود.

۵ / ۹۹  سعید هنری

  • ۹۹/۰۵/۳۰
  • مرتضی اسماعیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی