به دنبال واگذاری ۶۴ قطعه زمین در ۷ شهریورماه ۹۹ در شهرکتوحید کهنه از سوی تعدادی از متقاضیان زمینها اعتراضاتی صورت گرفت که ابتدا در فضای مجازی بازتاب داشت که مهمترین دلایل این اعتراضات به نحوه واگذاری و افزایش قیمت زمینهای واگذاری شده بود که معترضین خواهان شفاف سازی مسئولین در این خصوص بودند که البته برخی پاسخ ها در فضای مجازی این افراد را قانع نساخت و با این روند این بحثها به خارجاز فضای مجازی کشانده شد .
معترضین پیگیری را از طریق بخشداری مرکزی و بنیاد مسکن اوز دنبال کردند تا اینکه جلسه ای بین اعضای شورای اسلامی روستای کهنه به درخواست جوانان معترض با دهیاری و شورای اسلامی شهرک توحید کهنه و نماینده رسانه مربوطی جهت رفع مشکلات پیش آمده گرفته شد که البته از این جلسه نیز نتیجه ای حاصل نشد و تصمیم بر جلسه ای با حضور متقاضیان ۶۴ قطعه زمین بر اساس اطلاعیه ذیل گرفته شد:
بسمه تعالی
به اطلاع کلیه دریافت کنندگان زمین ۶۴ قطعه توزیع شده در شمال شهرک توحید کهنه می رساند که یکشنبه ساعت ۹ شب (۲۳ شهریور) در محل مسجد جامع شهرک توحید جلسه ای با حضور اعضای شورای اسلامی و دهیاری شهرک توحید و روستای کهنه و اعضای شورای سرپرستی شهرک توحید و اصحاب رسانه و افراد دریافت کننده زمین ۶۴ قطعه زمین با موضوع شفاف سازی و پرسش و پاسخ از مسئولین و تبادل نظر برگزار می شود.
✅ لذا فقط از همه افراد ذکر شده در این اطلاعیه دعوت می شود که سرموقع و در فضایی دوستانه با کلام محترمانه در جلسه حضور یابند.
با تقدیم احترام ؛ شورای اسلامی و دهیاری و شورای سرپرستی شهرک توحید کهنه
اینجلسه ساعت ۲۱:۳۰ (با تاخیر ۳۰ دقیقه ای) ۲۳ شهریورماه با حضور تعدادی از متقاضیان ، امام جمعه، شورای سرپرستی،شورای اسلامی و دهیار شهرک توحید، شورای اسلامی روستای کهنه و رسانه مربوطی در مسجد جامع این شهرک با تلاوت قرآن توسط امام جمعه سید مرتضی حسینی برگزار شد. ابتدا محمد شریف حاتمی ریاست شورای اسلامی شهرک توحید گزارشی از تاریخچه ایجاد و شکل گرفتن این شهرک و سپس در خصوص نحوه واگذاری زمینها گزارشی ارائه داد.در ادامه از مهندس مسعود اشرافی دهیار سابق شهرکتوحید کهنه خواسته شد که گزارشی از نحوه محاسبه هزینه های زیرساخت زمینهای واگذاری شده ارائه دهد.
در گزارش مسعود اشرافی چنین بیان شد که در امر آماده سازی ۳ چیز باید رعایت شود تا زمینها به مرحله بهره برداری برسد:
۱.زیر ساخت اول احداث شبکه آب شامل حفاری،خرید لوله و اتصالات،لوله گذاری، علامت گذاری و پر کردن که طی چند مرحله مبلغی حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جهت هر قطعه زمین می باشد
۲.زیرسازی زمینها شامل هزینه های حمل و نقل و مسطح سازی و خرید مخلوط خاک که هزینه ای حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جهت هر قطعه زمین برآورد هزینه می باشد.
۳.برق شامل سیم و ترانس برای ۶۴ قطعه زمین هزینه ای حداقل ۶۰۰میلیون تومان برآورد شده است که برای هر قطعه زمین ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
اشرافی گفت : جمع کل هزینه ها برای هر قطعه زمین بالغ بر ۱۸ میلیون تومان در نظر گرفته شده است و هزینه هر قطعه زمین که از طرف بنیاد محاسبه می شود نیز ۱۷ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است که مجموع هزینه ها با احتساب هزینه ای که از طرف بنیاد مسکن اخذ می شود ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بدوناحتساب ۱۰ درصد تورم می باشد . که از متقاضیان برای زمینها در خیابان ۳۰متری ۴۰ میلیوناخذ شده است و در خیابان۱۲ متری ۳۵ میلیون تومان .
در ادامه جلسه در پاسخ به سوال یکی از متقاضیان که چه موقع طرح زیرسازی آغاز می شود ریاست شورای شهرک توحید گفت: طرح و آماده سازی زیرساخت ها منوط به همکاری و تعامل متقاضیان است ولی همه تلاشمان را خواهیم کرد که در اسرع وقت آماده شود تا به فصل بارندگی نخوریمکه کارها سخت نشود.
وی توضیحی هم در خصوص خرید دستگاه پوز جهت رفاه مراجعه کنندگان (متقاضیان زمینها) ارائه داد که صاحب حساب عبدالله عبدی (عضو شورا)، ناصر جعفری و محمدنور فیروزی (از اعضای شورای سرپرستی) می باشند و در واقع پولی که از متقاضیان اخذ می شود به حساب این سه نفر واریز می شود.در ادامه جلسه از متقاضیان حاضر دعوت شد اگر سوال یا انتقاد یا پیشنهادی دارند مطرح نمایند.یکی از متقاضیان گله مند بودند که چرا وقتی بنیاد مسکن متولی واگذاری زمینها می باشد در زمان واگذاری هیچ نماینده ای از بنیاد یا بخشداری در این جلسه حاضر نبودند؟ یکی دیگر از متقاضیان موضوع بازگشت ۷۰ درصد هزینه های اخذ شده بابت زمین از طرف بنیاد به زمینهای واگذار شده درشهرک توحید اشاره ای داشتند و گفتند با توجه به عودت این پول از طرف بنیاد مسکن جهت طرح زیرسازی و آماده سازی چرا شورا و دهیاری شهرکتوحید بابت زیر سازی که بنیاد مسکن متولی آن هست مجددا پول اخذ می شود که در پاسخ به اینسوال از سوی شورای شهرک توحید گفته شد که تا کنون طی واگذاری زمینها در گذشته این امر محقق نشده است و به همین دلیل ما مجبوریماینهزینه ها را از متقاضی اخذ کنیم .
برخی دیگر از متقاضیاننیز در اینجلسه ذکر نمودند که بخشداری و بنیاد مسکن اوز موافق با اخذ این هزینه های اضافی از طرف مسئولین شهرک از متقاضیان نبوده و آن را قانونی نمی دانند و تاکید داشتند که با رجوع به قانون این هزینه های مازاد بر قیمت زمینها که از طرف بنیاد مسکن مشخص شده است (هر متر ۲۱ هزار تومان ) نباید از طرف مسئولین در شهرک توحید از متقاضیان زمینها گرفته شود . لازمبه ذکر است که بالغ بر ۲۰۰ نفر متقاضی جهت این ۶۴ قطعه زمین بوده که با طرح اولویت بندی به متاهل ها تعلق گرفت که البته برخی از متقاضیان به نحوه واگذاری (به مزایده گذاشتن چند قطعه زمین از طرف مسئولین شهرک توحید در زمان واگذاری زمینها) ایراداتی داشتند که از طرف شورای شهرک توحید توضیحاتی جهت شفاف سازی ارائه شد.
در ادامه امام جمعه شهرک توحید سید مرتضی حسینی طی سخنانی کوتاه از متقاضیان دعوت کرد که در طرح کمکبه عمران اینشهرک شریکباشند و اگر متقاضیان بر این باور هستند که پول اضافی مازاد بر قیمت زمینها پرداخت کرده اند فقط به خاطر آبادانی و عمران شهرکتوحید کهنه می باشد و از متقاضیان معترض درخواست کرد که به قضیه خاتمه دهند. در پایان نیز صورتجلسه ای که از قبل از طرف مسئولین شهرک توحید تهیه شده بود قرائت شد و از متقاضیان حاضر درخواست شد کسانی که موافق با تصمیم شورا و دهیاری و شورای سرپرستی هستند صورتجلسه را امضا نمایند که از طرف متقاضیان تاکنون (۲۷ شهریورماه ) ۶۲ نفر از ۶۴ نفر(به گفته ی شورای شهرکتوحید کهنه) امضا کردند.
- ۹۹/۰۶/۲۷