جعفر راستگو/ رئیس شورای شهرستان و شهراوز: در اهمیت شورا دین اسلام، قانون اساسی، امام راحل، رهبر معظم انقلاب و بزرگان مملکت بارها بر آن تاکید نمودند چنان که در قرآن مجید و احادیث هم بر کار شورایی سفارش زیادی شده است. حتی در جنگ احد زمانی که پیامبر اسلام نظر جمع شورایی را خلاف نظر خود دید باز هم تمکین کردند و اهمیت مشورت و شورا را نشان دادند. امام خمینی (ره) نیز بیانات زیادی در مورد شورا داشته اند و میفرمایند: شوراها جز برنامههای اسلام است .
مقام معظم رهبری نیز می فرمایند: مردم به این شوراها اقبال کنند به این انتخابات توجه کنند، اهداف خدایی، انقلابی و استحکام قدرت انقلاب و حکومت انقلابی در کشور در این انتخابات تحقق پیدا کند. یا مواردی که بارها اشاره فرمودند: انتخابات شوراها گامی به سوی تحقق کامل قانون اساسی است، تحکیم پایه های انقلاب در کشور با تشکیل شوراها و افزایش اعتماد عمومی با شوراها را بارها تاکید کردند.
قانون اساسی در اصول ۶، ۷، ۱۲، یکصدم، یکصد و یکم، یکصد و دوم، یکصد و سوم، یکصد و پنجم و یکصد و ششم به وضوح و با صراحت و تاکید بر ضرورت وجود و نقش شوراها در کشور یاد شده و دولتهای مختلف با گرایشهای متفاوت هم بارها بر نقش و اهمیت شوراها تاکید داشته اند ولی با این پشتوانه قوی قانونی و معنوی باز هم شاهد بی مهریها و ناملایمات زیادی در شوراها هستیم. شوراهایی که نزدیکترین مسئولان به مردم می باشند، خیلی مواقع سپرهای بلا هستند.
متاسفانه شاهد مشکلات زیادی در بدنه خود شورا یا در ارتباط با دیگر مسئولان هستیم. هنوز برخی از مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس، به جای اینکه شوراها را همراه و کمک بدانند آنها را در رقابت با خود دانسته و با موازی کاری یا دخالت در امور محلی مربوط به این پارلمان محلی، در پی حذف یا محدود کردن آنان هستند. در این بین برخی مشکلات ناشی از خلا های قانونی است که خود باعث می شود شوراها به سوی اختلافات درونی پیش روند و در برخی موارد ناشی از نوع و چگونگی ارتباط شوراها با نمایندگان مجلس، مسئولان اجرایی و ادارات یا در تنگ کردن جای افرادی است که خود را مالک شهر و روستا می دانند.
با همه این مشکلات نباید از نقش شوراها در عصر دموکراسی و مردم سالاری دینی در پیوند مردم با دولت و نظام غافل ماند. این نمایندگان راستین مردم می توانند نقش کلیدی در آینده این مملکت ایفا کنند، در صورتی که به اندازه تاکید قانون و رهبری با آنها تعامل شود.
والبته نیاز به برخی تغییرات هم هست. تغییرات در قوانین داخلی شوراها و نوع و میزان ارتباط مسئولان با شوراها لازم به نظر می رسد.
هر چند در استان فارس، شاهد همراهی استاندار و برخی مسئولان استانی و فرمانداران هستیم و همچنین شاهد همراهی جدی برخی نمایندگان مجلس در بحث حمایت از طرحها و لوایح به خصوص در مباحث مدیریت واحد شهری و مالیات بر ارزش افزوده در مجلس بودیم ولی متاسفانه هنوز شاهد ناملایماتی میباشیم. از جمله خبر منحل شدن چند شورای شهر استان که خبر نگران کننده ای برای جامعه شورایی استان فارس بود،که خود موجب خدشه ای به آرمان مقدس مردم سالاری دینی خواهد بود و جا دارد با اتخاذ تدابیر و همراهی بیشتر تمام مسئولین از شوراهای فرادست گرفته تا دیگر مسئولین از تکرار اینگونه اتفاقات جلوگیری به عمل آید.
امیدواریم که شوراها با حمایت مردم و مسئولین روزی جایگاه واقعی خود را پیدا کنند و به دور از بحرانها و تنشها همراه با مسئولان و در کنار مردم آرمانهای مورد نظر را تحقق دهند.
- ۹۹/۰۷/۱۱