فایزه رضایی( عضو کارگروه محیط زیست دفتر نماینده مجلس) : تاکنون درصدی از مساحت کشور به مناطق حفاظت شده اختصاص یافته است تا این مناطق زیستگاه های گیاهی و جانوری کشور، حفظ و حراست شوند. انقراض گونههای گیاهی و جانوری تهدیدی جدی و اتفاقی بسیار ناگوار به شمار میرود و ضرورت عاجل دارد که کلیه رویدادها یا فعالیت هایی که موجب تخریب محیط زیست می شوند، شناسایی گردد.
چرای بی رویه،شکار غیر قانونی، بوته کنی، قطع درختان، آتشزدن بوتهها، آلودگی های محیط زیستی و برداشتهای بیرویه گیاهان دارویی در مکانهای کوه آنتن و لامبر اوز که از اهمیت و جایگاه ویژه ای از نظر تنوع گونه های گیاهی و جانوری در یک اکوسیستم هستند، تنها با مدیریت حفاظتی است که در آینده میتوانند ارتقا یابند.
این مناطق ذکر شده، ظرفیت محدودی دارند که بایستی مورد توجه قرار گیرند؛ به این مکان ها نباید نگاه اقتصادی و اشتغال زایی داشت.
گزارشات نشان می دهد که بهره برداری غیر اصولی و بیش از اندازه، از طبیعت این منطقه، عواقب جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت. انقراض گونه های گیاهی آویشن، آنغوزه، بومادران و... و گونههای گیاهی دیگر که در گذشته وجود داشته و الان وجود ندارد غمانگیز است.این مناطق برای رفع مشکلات اقتصادی نیست بنابراین ضرورت دارد حفظ و تکثیر جانوران و رستنی هایش تحت حفاظت ملی قرار گیرد؛ و در آن قطع درختان، تخریب و شکار ممنوع باشد.
در اولین جلسه پس از تشکیل کارگروه محیط زیست دفتر نماینده مجلس در مردادماه ۱۳۹۹ برنامه ۹ گانه ای از طرف این کارگروه برای کل شهرستان اوز تنظیم و توسط مدیر دفتر نماینده، مهندس فرزاد شریفی در اختیار دکتر حسین زاده قرار گرفت.
در دیدار اعضای کارگروه محیط زیست دفتر نماینده (مورخ ۲۰ مهرماه ۱۳۹۹) در گفتگو با مهندس فرزاد شریفی مسوول دفتر نماینده مجلس یازدهم شورای اسلامی در شهرستان اوز، اهمیت و جایگاه مناطق مذکور و چالشهای پیش رو مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این نشست درخواست ایجاد منطقه حفاظتشده (امکانات پایگاه و محیط بان) برای حفظ گونه های باارزش گیاهی و جانوری، حمایت از حیات پوشش های گیاهی ،تنوع زیستی، تلاش برای جلوگیری از بیابان زدایی، ایجاد کمربند سبز در بین اتصال مرکز شهرستان به تمام روستاهای تابعه و نیاز به تعریف و اجرایی شدن این مهم صورت گرفت.
اعضای کارگروه محیط زیست دفتر نماینده؛ با توجه به این نکته که گونه های مختلف گیاهی و جانوری کمیاب در مناطق طبیعی لامبر و کوه آنتن، مکانی مناسب برای ایجاد منطقه حفاظت شده با هدف مراقبت و حفاظت از این گونه ها است این مناطق را زیستگاه حیوانات وحشی، خزندگان، پرندگان و انواع پوشش های گیاهی دانسته که برای جلوگیری از نابودی این منابع با ارزش نیاز به برنامه ریزی و اتخاذ راهکارهای مناسب از جمله ایجاد منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع تشخیص دادند. شریفی نیز با تأکید این که حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسل های بعد باید در آن حیات رو به رشد داشته باشند یک وظیفه عمومی تلقی می گردد؛ گفت : این درخواست را به اطلاع دکتر حسین حسین زاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی رسانیده و تمام توان خود را برای به انجام رسیدن این مهم و رفع سایر کاستی های شهر در زمینه هایی که تأمین آنها در اختیار بوده و منجر به بهبود وضع اجتماعی،فرهنگی و ... شهر می شوند به کار خواهد گرفت.
قابل ذکر است که نگاه کارگروه محیط زیست دفتر نماینده، پیوستن نمایندگان روستاها به این کارگروه است که همت و اراده کل توابع شهرستان برای حراست از منابع طبیعی را می طلبد ..
در اندیشه و آرمان این کارگروه، حراست نسل کنونی از منابع را تعهدی انسانی وحق نسلهای آینده دانسته که می بایست دغدغه تمام انجمن ها ، گروه ها و بطور عام کل مردم باشد.
به گفته مسوولین تشکیل این کارگروه؛ همراهی و اعلام حمایت کامل فرماندار شهرستان اوز، مهندس علی پور و تمام بخشداران تابعه و نیز نماینده مجلس دکتر حسین زاده را از طرح های محیط زیستی، بهار محیط زیستی در شهرستان اوز دانسته که باید این پتانسیل همراهی و همدلی را غنیمت و قدر دانسته و از فرصت سوزی پرهیز کنیم که تخریب منابع طبیعی در منطقه نگران کننده است.
۹۹/۷/۲۰
- ۹۹/۰۷/۲۲