نشست مطبوعاتی رشا با مدیریت آبفای شهرستان اوز :: مربوطی کهنه به مربوطی کهنه خوش آمدید <

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

در این پایگاه خبری اخبار روستای کهنه , شهرک توحید , شهرستان اوز و سایر روستاهای بخش های شهرستان , شهرستان لارستان و حومه را پوشش خبری می دهد.
کهنه، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اوز در استان فارس ایران است. این روستا در ۱۶ کیلومتری اوز، مرکز شهرستان، قرار دارد.
ازآثارهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاروانسرا مربوط (مربط)
مسجد شیخ ابی اسحاق
حمام قدیمی
مسجد جامع قدیم
سد مربوط (مربط)
امام زاده شاه قطب الدین (مربط)
برج های دلو و یکه

بایگانی
نویسندگان
  • ۰
  • ۰

سومین نشست مطبوعاتی مدیران رسانه شهرستان اوز (رشا) به میزبانی مدیریت آبفای شهرستان اوز دوشنبه ۲۱ مهرماه ۹۹  و با حضور احمد خضری مدیر مسئول پسین اوز، شریف بازرگانی مدیر مسئول موزه مردم ‌شناسی اوز، ابراهیم احمدی مدیر مسئول اوز امروز و پیام ‌اوز‌ ، مرتضی اسماعیلی مدیر مسئول مربوطی کهنه، عبدالعزیز نصریانی  و شاکر شبخ عبدلی از سایت پشور،  بهاره بهبین و شیما رحمانپور از پیام ‌دانش ، حمیرا نامدار و مریم سمیعی از پسین اوز، عبدالرحیم نوروزی خبرنگار و عکاس اوز امروز و محمدرفیع راوند از موزه مردم شناسی در اداره آبفا برگزار شد.

احمد خضری ، دبیر  جلسه راس ساعت ۱۳ جلسه را آغاز و از ترتیب هماهنگی و قبول برگزاری این نشست تشکر و اظهار نمود :

این دومین نشست مطبوعاتی نشریات مجوزدار شهرستان اوز با نام مخفف «رشا» در منطقه می باشد.

وی پس از معرفی اعضای حاضر در جلسه، از مهندس جهانگیر عطوفت درخواست نمود  طبق برنامه تصویب شده طی ۲۰ دقیقه اقدامات، فعالیت ها، نظرات و پیشنهادات خود را مطرح نمایند. 

مهندس جهانگیر عطوفت رئیس آبفا، ضمن تشکر از اصحاب رسانه بابت برگزاری نشست، خشنودی خود را از ارائه خدمت در شهرستان اوز در امر آب رسانی که از مهترین امور در سطح کشور است ابراز کرد و گفت:

تابستان بدی را پشت سر گذاشتیم جا دارد از این بابت از مردم عذرخواهی و بابت صبوری که به خرج دادند تشکر نمایم. امیدوارم بتوانم در طول خدمت خود خدمات خوبی که درخور و لایق مردم هست ارائه بدهم.

وی از علی اصغر علی پور  فرماندار که نگاه ویژه ای به مساله آب داشته و مرتب پیگیر آن هست و همچنین اعضای شوراها، دهیاران، بخشداران و خیرین نیز تشکر نمود.عطوفت در ادامه  فعالیتهای انجام‌گرفته توسط آبفای شهرستان که از محل اعتبارات دولتی و خیرین انجام‌گرفته را بدین شرح بیان‌کرد:
_تعویض شبکه های فرسوده سطح شهرستان اوز به طول ۵ کیلومتر: به این صورت که با انتخاب پیمانکار محله هایی حادثه خیز شناسایی و از محل اعتبارات دولتی ۳۵۰۰ متر لوله خریداری و نسبت به تعویض لوله های پلی اتیلن با قطرهای ۹۰ و ۱۱۰ اقدام صورت گرفته است و همچنان ادامه خواهد داشت.

_حفر دو حلقه چاه موجود در شهرستان: کمبود آب وجود ندارد بلکه در فصل تابستان مشکلاتی از قبیل قطعی برق و طوفان باعث بروز مشکلات کم آبی می شود. در شهرستان هایی مثل لارستان و گراش به دلیل وجود چاه پشتیبان با مساله جدی مواجه نمی شدند چرا که در چنین مواقعی از ده حلقه چاه پشتیبان استفاده می کنند. متاسفانه شهرستان اوز به دلیل موقعیتی که دارد چاه های زیادی جهت حفر موجود نیست و تنها دو حلقه چاه شناسایی شد که با انجام آزمایش پمپاز، ویدئومتری و خرید تجهیزات کامل ( پمپ، لوله، کابل و … )در فرصتی مناسب تجهیز می شود و در مدار قرار می گیرد و با راه اندازی حداقل یکی از این حلقه چاه ها شاید بتوان گفت مشکل کم آبی تا حدودی برطرف شود.

_اخذ مجوز دو مخزن ۵۰۰۰ مترمکعبی دولتی و خیرساز: در اخذ مجوز مخزن و تعریف ردیف بودجه ای برای آن به چندین آیتم از جمله تعداد اشترکات، تولید، مصرف سرانه و جمعیت توجه می شود و چون دو مخزن ۵۰۰۰ مترمکعبی در شهرستان موجود هست ، گرفتن مجوز برای دو تای دیگر پروسه ای زمان بر بود اما به لطف خدا و با همکاری و همیاری فرماندار و پیگیری اعضای شورای مجوز گرفته شد. اقدامات اولیه آن صورت گرفته، میلگردها خریداری شده و به زودی قالب بندی و فنداسیون شروع می شود. همچنین پیمانکار اصلح انتخاب و قول داده شده ظرف مدت یکسال کار آب گیری مخزن به پایان رسد و مشکل کم آبی تا حدودی برطرف خواهد شد.

_مهندسی مجدد بر روی ایستگاه پمپاژ خط انتقال آب گراش به اوز : مشکل بزرگی که شهرستان اوز با آن مواجه می باشد خط انتقالی است که از ایستگاه گراش به طول ۲۳ کیلومتر به سمت مخزن اوز می آید. این خط انتقال از جنس لوله جی آر پی ۳۰۰ از زمان اجرای طرح آن و به دلیل جنس لوله مشکلاتی دارد و باعث می شود آب کافی به مخزن اوز نرسد. با انجام مهندسی مجدد بر روی ایستگاه پمپاژ به این نتیجه رسیدیم  که پمپ قوی تری را به ایستگاه پمپاژ اضافه کنیم تا بدین ترتیب مشکل کم آبی به خصوص در فصل تابستان برطرف شود.

_نصب شیرآلات سطح شهر و تعویض آن ها جهت تنظیم فشار آب در سطح شهر، تا در صورت رخ دادن اتفاقات با بستن شیرآلات و نه مخزن اصلی تنها آب منطقه ای که دچار مشکل شده قطع شود.

* در بخش روستاها:

_اصلاح خط انتقال به طول تقریبی ۳۰۰۰ هزار متر در روستای کهنه: طرح مشارکتی به این صورت که لوله پلی اتیلیلن ۱۶ اتمفسر فشار قوی سایز ۲۰۰ و اتصالات آن از طرف اداره تامین گردیده و اجرا توسط خیرین صورت گرفته است.

_ساخت مخزن ۲۵۰ مترمکعبی روستای گلار که کاملا خیرساز هست و تا دهه فجر افتتاح خواهد شد.

_جانمایی جهت حفر یک حلقه چاه در روستاهای کهنه و گلار به صورت مشارکتی

_اصلاح شبکه آب روستای گلار و کهنه: لوله و اتصالات در اختیار آن ها قرار داده شده و اجرا را خودشان تقبل کرده اند.

در ادامه این نشست نمایندگان رسانه ها پرسش های خود را مطرح نمودند که مدیریت آبفا به پرسش ها  بدین شرح پاسخ دادند: 

دکتر مرتضی اسماعیلی از مربوطی کهنه:

۱-برای انتقال آب از برکه گلشا تا کهنه به طول ۱۸۰۰ متر چه برنامه ای دارید؟

۲- برای اتصال و بهره برداری چاه ساخته شده توسط برادران جعفری برنامه ها چیست؟
۳-برای ترمیم و تعویض لوله های پوسیده  شبکه  داخلی آب روستای کهنه، آبفا چه  برنامه  هایی دارد؟ 

عطوفت مدیر آبفا: برای انتقال آب از برکه گلشا رایزنی شده و لوله های آن تهیه شده و موجود است و پس از برگزاری مناقصه و مشخص شدن پیمانکار عملیات ان آغاز می شود. برای چاه برادران جعفری نیز طراحی برق رسانی انجام شده و انشعاب خریداری شده که اقدام  می گردد. ضمنا برای اصلاح شبکه داخلی کهنه نیز خیرین و شورا مراجعه کرده  که اعلام شده در صورتی که خیرین هزینه اجرای آن را به عهده بگیرند لوله ها توسط آبفا تامین خواهد شد.

مهندس شریف بازرگانی مدیر موزه:

۱-چه راهکاری برای استفاده از برکه ها به عنوان منبع عظیم آب دارید؟

۲-برای مرمت شبکه داخل شهر چقدر اعتبار دارید؟

عطوفت مدیر آبفا: متولی آب انبارها اداره اوقاف است. با اوقاف و بهداشت برای بهداشتی شدن صحبت هایی شده است و آماده مشاوره و همکاری هستیم.

تاکنون ۵ کیلومتر لوله شبکه داخلی تعویض شده و برای ۴ کیلومتر نیز در مرحله مناقصه است.

مهندس بازرگانی پیشنهاد دریافت اطلاعات از نیکوکاران حوزه آب و نصب عکس آن ها در اداره آبفا را داشت که مورد استقبال مدیر آبفا قرار گرفت.

شیما رحمانپور سردبیر سایت پیام دانش:

۱-مسئول مستقیم و مرجع رسیدگی کننده به امور آب چه اداره ای است؟

۲- در ۶ سال گذشته اعتبار ملی و استانی اختصاص داده شده به آبفای اوز چقدر بوده است؟

۳-با توجه به ساخت طرح اقدام ملی مسکن جنب دانشگاه پیام نور برای حل مشکل فشار آب چه اقدامی در آن منطقه می کنید؟

عطوفت مدیر آبفا: تنها مرجع رسیدگی کننده به امور توزیع آب آبفا است و شهروندان برای طرح و حل مشکلات ابتدا باید به این اداره مراجعه کنند. آبفا مسئول توزیع آب و تعمیر و نگهداری است.

ازمیزان دقیق بودجه اختصاص یافته در ۶ سال گذشته در حال حاضر اطلاع ندارم. (قرار شد مبلغ پیامک کنند. )

منطقه دانشگاه پیام نور بالاترین نقطه شهر نسبت به منبع آب است و منبع باید حداقل ۳ متر آب گیری شود تا به آن نقطه برسد که با ساخت مخازن جدید و آب گیری آن ها مشکل امیدواریم حل شود.

ابراهیم احمدی مدیر مسئول پیام اوز و اوز امروز:

۱-با توجه به ارتقای آبفا به مدیریت چه تغییرات ملموسی در راستای حل مشکلات شهروندان ایجاد شده است؟

۲-میزان سرانه آب برای شهروندان ساکن اوز در شبانه روز یا در هر ثانیه چقدر است؟ و چقدر آب وارد شهر اوز می شود؟

۳-میزان اعتبار مورد نیاز ساخت مخزن دولتی چقدر بوده است و تاکنون چقدر تخصیص داده شده است؟

عطوفت مدیر آبفا: با ارتقا با مدیریت آبفا مستقیما زیر مجموعه آبفای استان هستیم و بودجه و اعتبارات مستقل شده، ضمن این که آبفای روستایی نیز زیر مجموعه مدیر آبفای شهرستان قرار گرفته است. لوله و اتصالات نیز مستقیم تحویل می گردد که همه این ها اتفاقات خوبی است.

برای مخزن دولتی قرار داد تنظیم شده است و سال ۹۸ حدود ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار داده شده و در سال جاری نیز با همکاری موثر فرماندار محترم ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده و کارها آغاز شده است. با توجه به این که به عنوان منطقه محروم هستیم امکان تخصیص اعتبار دولتی و ۳ در صد نفت و گاز به مراتب بیشتر است.

برای میزان ورودی آن چه اعلام شده است  و بر اساس ۷۲۰۰ اشتراک آب باید با خظ انتقال ۳۰۰ حدود ۸۰ لیتر در ثانیه آب به اوز وارد شود اما عملا حدود ۴۵ لیتر در ثانیه آب به مخازن وارد می شود. برنامه داریم که در فصل زمستان که مصرف آب کمتر است هم پمپ قوی نصب شده و هم لوله های انتقال تست شود که آیا جوابگوی ورود میزان آب بیشتر داریم یانه؟

عبدالعزیز نصریانی از سایت پشور:

۱-در فیشور مکان خاصی برای مراجعه مردم برای پیگیری امور آب نداریم، چه اقدامی میسر است؟

۲-چرا در فیشور از چاه های موجود استفاده نمی شود و آب مستقیم وازد می شود؟

عطوفت مدیر آبفا: در فیشور حدود ۳۲ کیلومتر اصلاح شبکه داخلی با مشارکت مردمی داشته ایم اما بین نمایندگان خیرین و پیمانکار اختلاف وجود دارد و هنوز این شبکه تحویل آبفا نشده است و باید این مشکل شده تا تحویل شود و آبفا بتواند نظارت و نگهداری و تعمیر انجام دهد. قبلا در دهیاری محلی برای استقرار آبدار بوده است اما اکنون آن مکان تحویل آبفا نشده است.

در فیشور کمبود آب نداریم اما نمی توان با این شرایط مدیریت کرد. خیرین برای ساخت مخزن مراجعه کرده اند که اگر مشکلات حل شود می توان اقدامات خوبی انجام داد. یک چاه در ۳ راهی ارد داریم که اگر پرونده ها تحویل شود می توان برای احیای آن یا جابجایی چاه از امور آب اقدام کرد.

احمد خضری مدیر مسئول پسین اوز:

۱-آیا لوله های انتقال از گراش کار آیی لازم را دارد؟ میزان هدر رفت آب چقدر است؟ آب موجود در شبکه بهداشتی و قابل شرب است؟

عطوفت مدیر آبفا: لوله های انتقال به اوز باید ۸۰ لیتر در ثانیه آب وارد اوز کند که با تقویت پمپاژ و تست قابل حل است. میزاتن پرتی آب در شهر اوز بین ۱۰ تا ۱۸ درصد است. آبی که به شهر وارد می شود ابتدا در خروجی سد سلمان کلرینه می شود و در ز مان ورود به مخزن شهر اوز نیز ۳ مرحله ضد عفونی می شود. سختی آب حدود ۱۱۰۰ است که می تواند برای شرب استفاده شود اما ذائقه ها متفاوت است.

حمیرا نامدار از پسین اوز:

۱-با قطعی آب در شب ها به ویژه در خیابان طلایی شاهد عبور هوا در زمان انتقال آب هستیم و کنتور می اندازد؟ فضای سبز زیر مجموعه آبفا است؟ چرا برای نشتی آب در برخی مناطق اقدام نمی شود؟

عطوفت مدیر آبفا: ما قطعی آب نداریم اما در برخی از محله ها مجبوریم شب آب را قطع کنیم تا مخازن به سطحی برسد که بتوان بهتر آب را توزیع کرد. فضای سبز زیر مجموعه شهرداری است اما برخی جاها از آب شهر استفاده می شود که دارای کنتور است. کنتور نماینده آبفا در اشتراک هاست اما ما به کنتور اعتماد نداریم و اگر مشکلاتی باشد موضوع بررسی و سپس قبض صادر می شود. خوشبختانه کنتور خوان اوز از نیروهای متعهد است که کمترین میزان عدم قرائت کنتور داریم. برای رفع نشتی در مناطق ممکن است از دید ما پنهان مانده باشد اما اگر شهروندان اطلاع دهند تلاش می شود در اسرع وقت توسط پیمانکار برطرف کنیم.
این‌جلسه ساعت ۱۴:۳۰ خاتمه یافت. 

  • ۹۹/۰۷/۲۳
  • مرتضی اسماعیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی