سردار نوروزی : مرحوم مغفورحاج شیخ محمدصدیقی امام جمعه کاریان کهن دردهه اول انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ در ایران پس ازرحلت پدرش مرحوم حاج شیخ عبدالهادی صدیقی عملا" عهده داروظیفه خطیر امامت جمعه این روستای باستانی (مهد آتشکده آذرفرنبغ) گردید.
وی در سطح ۴ شهرستان لارستان بزرگ(لار، خنج ، گراش و اوز) نام آشنا و در میان مردم بلوک هرم و کاریان و بخش جویم و اهل سنت جنوب استان فارس و جزایر و بنادر ساحل خلیج فارس و آن سوی آب مورد احترام و خوشنام بود. مرحوم شیخ انسانی خاکی ، مردمی ، شیرین سخن، بذله گو، ساده زیست ، شاعر و روابط اجتماعیش با مردم بسیار صمیمانه و نزدیک بود و روابط نزدیک وحسنه ای با مرحوم حاج شیخ محمد فقیهی مفتی اهل سنت اوز و مناطق جنوبی کشور و پدربزرگوارش حاج شیخ احمدفقیهی (( استادش )) همچنین حاج شیخ عبداالرزاق ابونجمی امام جمعه فقید خنج داشت و در دروس حوزوی بیشتر با این بزرگواران درنشست و برخاست و تعامل بود.
امام جمعه کاریان کهن همانند همه روحانیت اهل سنت مناطق جنوبی کشور از دیرباز در امر وحدت و همبستگی ((شیعه وسنی)) همراه و همگام با سادات جلیل القدر بزرگ شهر لار مرحومان مغفوران حضرات سیدعبدالعلی آیت الهی و سید مجتبی موسوی لاری نقش ویژه و موثر ایفا می کرد و در بین اساتید مدارس دینی اهل سنت جنوب و شورای فتوای اهل سنت از جایگاه و احترام خاصی برخوردار بود.
مرحوم حاج شیخ محمد صدیقی بعد از مرحوم حاج شیخ عبدالغنی صدیقی اخوی بزرگش دارای ۴ برادر بنام های حاج شیخ سعدالدین ، شیخ عبدالعزیز ، شیخ خالد و شیخ ابوالقاسم صدیقی می باشد که همگی دارای تحصیلات عالی و فوق عالی در رشته های معارف اسلامی ، زمین شناسی ، و مهندسی برق می باشند. هم چنین شش فرزند ذکور (شیخ نظام الدین، شیخ عبدالمجید، شیخ عبدالسلام ، شیخ عبدالرئوف ، شیخ عبدالهادی وشیخ عبدالحمید صدیقی) دارد که همگی فعال اجتماعی هستند.
مرحوم حاج شیخ محمد صدیقی در کاریان کهن تنها امام جمعه محل نبود ، بلکه حکم پدر و سرپرست خانواده را داشت و بسیار مورد احترام اهالی بود و در نوسازی و آبادانی و تحولات اوضاع اجتماعی و فرهنگی و عمرانی این روستای باستانی نقش فوق العاده موثری داشت . به طوری که وقت خبر وفاتش در اثر بیماری ویروس کرونا در سطح منطقه پیچید بسیاری از اقشار مختلف مردم منطقه به خصوص اهالی کاریان کهن ((زن ومرددرفقدانش)) عزادار و اشک ریختند و مغموم و اندوهناک شدند و مراتب تسلیت و تعزیت و صبر و شکرگذاری عمومی (مردم ومسئولین) به درگاه خداوند سبحان و به خاندان آل شیوخ وسادات هم چنان به سوی کاریانکهن سرازیر است..
پیکر شیخ عصر روز جمعه هفتم آذرماه ۱۳۹۹ طی مراسم ویژه بیماران متوفی کرونائی از بیمارستان اوز به کاریان کهن منتقل و ضمن رعایت همه پرتکل های بهداشتی وفاصله گزاری ها (همزمان با نماز عصر حدود ساعت ۳ بعد از ظهر) در مصلای مرحوم رئیس فرج عسکری در ۲ کیلومتری شهر ((به وسیله حامل جسدش)) نماز میت اقامه و سپس بدون حضور مردم در مقبره خانوادگی دفن خواهد شد. فرزندان و نزدیکان شیخ پیشاپیش حضور و تجمع مردم را (بنا به شرایط خاص) در محل دفن نهی کرده اند. یادش گرامی وروحش شادباد.
- ۹۹/۰۹/۰۷