جلسه شورای شهرستان اوز روز ۸ دیماه ۹۹ با حضور علیپور فرماندار، آقایاری بخشدار مرکزی، شریفی مسئول دفتر نماینده، شوراهای شهرستان و بخش و روستاها ، و اصحاب رسانه راس ساعت ۹ صبح در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
ابتدا فتح الله امینی، نائب رئیس شورای شهرستان، برنامه را آغاز کرد و پس از تلاوت قرآن توسط یعقوب ارتشدار، عضو شورای شهرستان، مهندس جعفر راستگو، رئیس شورای شهرستان، شهر و عضو شورای اسلامی استان، صحبت را آغاز و اظهار کرد:
محدودیت های بیماری کرونا مانع از ترتیب نشست های مرتب و با نفرات حداکثری شد اما با این وجود چندین جلسه برگزار شده است.
در ادامه جعفر راستگو نماینده شورای شهرستان و استان با مطرح نمودن دستور جلسه صحبتها را آغاز نمود.(
۱.بررسی مشکلات شوراها
۲.بررسی مشکلات آب رسانی به بخش بزرگی از شهرستان )
وی از لزوم رعایت جایگاه بالای شوراها سخن گفت و افزود:
شوراها در چارچوب قانون وظایف خود را صورت میدهند و در پیگیری خواسته های اصولی مصمم هستند.
راستگو از حفظ وظایف موجود در شورا و افزایش اختیارات آن در مجلس شورای اسلامی صحبت کرد و از نماینده مردم چهار شهرستان خواستار پشتیبانی شد.
نماینده شورای شهرستان در شورای اسلامی استان با اذعان به ضعف در صراحت مواد آیین نامه و اختیارات شوراها خاطرنشان کرد: این حالت باعث شده که معمولا فرد در درون شورا بیشتر نمود یابد.
او با این حال از اعضای شوراها به ویژه در روستاها تقاضا کرد در موارد پیچیده و چالش زا حتی الامکان با کدخدامنشی و رایزنی مسائل را حل و کارها به کمک مسئولان به پیش رود و احیاناً اگر موارد لاینحل وجود داشته باشد می شود از شوراهای حل اختلاف کمک گرفت.
رییس شورای اسلامی اوز، عملکرد و اقدامات شورای شهر را در قالب بودجه و برنامه سالانه دانست که هر ساله تنظیم و تصویب می شود و حرکت بر آن محور صورت می گیرد.
وی در پاسخ به رئیس دفتر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از خدمات روشن شورای اسلامی دورههای چهارم و پنجم سخن گفت و یادآور شد:
ساخت تالارهای امپراطور، بهسازی بوستان نوروز، تکمیل خط دوم بلوار خلیج فارس ابتدای خروجی به بلوک بیدشهر، واحدهای تجاری مشرف به خیابان ملت و غیره کارهای مهمی بوده است که صورت گرفته و بیش از همه ارتقاء بخش اوز برجسته ترین اقدامات ممکن است که از زمان شورای اسلامی دور چهارم به صورت جدی کلید خورد و در دوره پنجم وبا همکاری کارگروه زیر مجموعه شورا به تصویب رسید.
او در خصوص فعالیت ستاد نکوداشت ارتقا گفت: کار این ستاد صرفا برگزاری مراسم جشن بوده است.
راستگو در رابطه با نامه نگاری به مراجع از جمله نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی پاسخ داد:
در جای خود این اقدام صورت می گیرد ولی شورای اسلامی حضوری پیگیر امور می شود.
محمود محبی، عضو شورای اسلامی شهرستان، ضمن بیان اقدامات شورای اسلامی، نداشتن اطلاعات کافی در اعضا را یکی از معضلات برشمرد و خواستار تشکیل واحد آموزش در شورای شهرستان شد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر ارجاع خواسته ها در حالت های مختلف را یادآور و در بخش دیگر از صحبت های خود از لزوم تعیین ضوابطی برای نامزدان شورای اسلامی از نظر گرایش تحصیلی مرتبط برای امور شهر و روستا شد.
وی همچنین از مسئولان اجرایی خواست از تلاشهای اعضای شورا که بعضاً با چالش روبرو می شوند پشتیبانی کنند.
مهندس شاکر عبدی، رئیس شورای اسلامی فیشور، در تایید سخنان راستگو از لزوم افزایش اختیارات شورای اسلامی صحبت و خاطرنشان کرد:
همانگونه که مجلس شورای اسلامی به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی در راس امور هستند به نوعی شوراها شامل چنین فرمانی میشوند.
وی خواستار حذف بعضی عوارض های روستایی از سوی ادارات خدماتی شد.
احمد خضری، مدیر مسئول پسین، در خصوص بررسی وظایف شوراهای اسلامی در مجلس اظهار کرد:
موضوعی که پیرامون شوراهای اسلامی در حال بررسی است لایحه می باشد که توسط دولت ارائه گردیده و در راستای تقویت جایگاه شهردارهاست زیرا تجربیات قبل نشان میدهد که شوراها نتوانستند انسجام لازم را داشته باشند و انحلال بعضی و یا احتمال وجود اختلاف اعضای شوراها امکان دارد دولت را به اتخاذ چنین اصلاحیه ای مجاب کرده باشد.
سید شرف الدین حسینی، رئیس شورای اسلامی قلات، اظهار کرد:
اینجا آمده ایم که با وضعیت موجود مشکلات را مطرح و در پی حل آن باشیم.
دراین نشست پرداختن به امور مملکت یا اینکه قانون به چه شکل طرح و یا تدوین شود مشکلی از ما حل نمی کند.
ابراهیم احمدی، مدیر مسئول اوز امروز، با توجه به در پیش رو بودن انتخابات بسیار مهم ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی خواستار ارائه عملکرد توسط شوراها شد.
وی افزود: این می تواند تاثیر زیادی در مشارکت عموم برای عضویت و شرکت در انتخابات داشته باشد.
مهندس فرزاد شریفی، رئیس دفتر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه موضوع مورد بررسی در مجلس شورای اسلامی لایحه است نه طرح و بیشتر در راستای تقویت شهرداری موضوعیت دارد خاطرنشان کرد:
شوراها در هر وضعیتی می توانند کار کنند و برای دوری از خود مشغولی بهتر است وارد مسائل کلان نشویم و در سطح خودمان گفتگو و برنامه داشته باشیم.
وی با تبیین طرح مسائل به صورت تماما انتقادی و حتی بعضا با لحن تند خواستار ارایه خواسته ها به شکل عینی شد و اظهار کرد:
برای اجرایی شدن باید از هر مسئولی کمک گرفت.
وی در ادامه افزود:
ظرف شش ماه از تشکیل دفتر نماینده تعداد ۲۶۷ درخواست از شوراهای مختلف و تشکلها و اقشار مردمی درسطح بخش ها و روستاها وصول شده درحالی که از مرکز شهرستان نامهای دریافت نشده است و این میتواند این معنا را برساند که شهر اوز مشکلی ندارد در حالی که مهم ترین معضل اوز آب بوده و هست.
شریفی با یادآوری انتخابات مهم سال آینده خواستار انتشار عملکرد شوراهای مختلف شهر و روستا شد و بر ضرورت دوری از کلی گویی و پرداختن به جزئیات تاکید کرد و افزود:
اوز نسبت به شهرستان های همجوار عقبتر مانده است.
مهندس سینا آقایاری، بخشدار مرکزی، با مهم دانستن امر آموزش و استقبال از تشکیل واحد آموزش خاص شوراها اظهار کرد:
مجموعه فرمانداری شهرستان با حساسیت و اهمیت از آن پشتیبانی و به صورت عملی هر نوع اقدام لازم را صورت خواهد داد.
مهندس آقایاری پشتیبانی از شوراها در هر شرایطی را مورد تاکید قرار داد و افزود هر جا که لازم بوده این اقدام صورت گرفته و ادامه پیدا خواهد کرد.
وی ارائه مرتب عملکرد به فرمانداری و بخشداران از سوی شوراها و دهیاران را به نوعی تعهد نسبت به مسئولیت دانست و افزود: در این حالت گیرنده آمار و اطلاعات ملزم به پیگیری و جوابگویی می شود.
بخشدار مرکزی در پایان سخنان خود با برشماری وظایف مهم شوراها در انتخاب شهردار و دهیاران و پای کار بودن نیکوکاران در همراهی برای ایجاد و بهبود خاطرنشان کرد:
در هر شرایطی ظرفیت شوراها برای انجام کار فراهم است.
محمد نور اسماعیلی و محمدشریف حاتمی، روسای شورای اسلامی کهنه و شهرک توحید از مشکل آب سخن گفتند و اظهار داشتند:
با وجود پیگیریهای متعدد مشکل باقی مانده است.همچنین گلایه خود را در به تعویق افتادن بازسازی شبکه آبرسانی ابراز داشتند.
یعقوب ارتشدار، عضو شورای اسلامی شهرستان نیز در خصوص معضل آب بیدشهر که فاقد کیفیت شده و مرتب با قطعی و افت فشار رو به رو است صحبت کرد.
مرتضی اسماعیلی، مدیر مسئول پایگاه خبری مربوطی کهنه، با بیان اینکه فشار بر شوراهای اسلامی روستاها بیشتر از شهر است اظهار کرد:
در مرکز شهرستان تقسیم وظایف ادارات وجود دارد و از این لحاظ شورا کمتر مورد پرسش قرار می گیرد ولی در روستاها همه خواسته ها به شورا برمیگردد.
وی در خصوص موضوع آب از تلاشهای فرماندار و نماینده مردم در مجلس تشکر نمود ولی در عین حال خاطرنشان کرد:
در شهرک توحید و کهنه از نظر تامین منبع آب مشکلی نیست ولی مشکل در انتقال، نگهداری، بازسازی و تامین ابزار و قطعات می باشد و آن طور که مردمانتظار دارند با توجه به تحویل شبکه آب این دو روستا به آبفا ولی باز هم در رفع مشکلات، مردم را قانع نساخته است و با قطعی مداوم آب روبرو هستند .
علیاصغر علیپور فرماندار اوز در جلسه شورای شهرستان اوز گفت:
با پیگیری نماینده در ۶ ماه اول ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای اوز جذب شده است.
وی با تاکید بر اینکه آب، گاز و فیبر نوری از اقدامات زیرساختی است که در روستاها پیگیری میشود، افزود: یکی از دغدغههای فرمانداری و نماینده مجلس آب و راه شهرستان است و در همین راستا مطالعات بخش بیدشهر، کهنه و شهرک در خط ۲ انتقال آب از سد سلمان گنجانده شده است.
بالاترین مقام سیاسی شهرستان از اختصاص ۴/۳ میلیارد تومان اعتبار برای مخزن دولتی آب اوز و تخصیص ۲/۱ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: برای بهسازی خط انتقال آب از گراش به اوز، تقویت پمپاژ و راهاندازی یکی از چاههای پشتیبان نیز پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه برای برقرسانی خط انتقال آب روستاهای کهنه و شهرک توحید نیز ۲/۱ میلیارد تومان و برای بازسازی شبکه آب روستای کهنه ۲۷۰ میلیون تومان تخصیص داده شده است، گفت: در برخی از روستاها امور آب هیئت امنایی است که باید تحت پوشش آبفا قرار گیرد.علیپور از خیرین که در پروژه آب روستای کهنه همکاری دارند (بخصوص برادران جعفری ) تشکر کرد.
این نشست ساعت ۱۱:۱۵ پایان یافت.
مربوطی کهنه /پیام دانش.
- ۹۹/۱۰/۱۰