بایگانی مهر ۱۳۹۹ :: مربوطی کهنه به مربوطی کهنه خوش آمدید <

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

مربوطی کهنه اوز

مربوطی کهنه

در این پایگاه خبری اخبار روستای کهنه , شهرک توحید , شهرستان اوز و سایر روستاهای بخش های شهرستان , شهرستان لارستان و حومه را پوشش خبری می دهد.
کهنه، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اوز در استان فارس ایران است. این روستا در ۱۶ کیلومتری اوز، مرکز شهرستان، قرار دارد.
ازآثارهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاروانسرا مربوط (مربط)
مسجد شیخ ابی اسحاق
حمام قدیمی
مسجد جامع قدیم
سد مربوط (مربط)
امام زاده شاه قطب الدین (مربط)
برج های دلو و یکه

بایگانی
نویسندگان

۴۸ مطلب در مهر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

فراخوان درختکاری در روستای کهنه از طرف کارگروه فضای سبز _ چهارشنبه سی ام مهرماه 

به گزارش مهندس حسین منصوری یکی از فعالین اجتماعی روستای کهنه؛ تعداد ۴۵ اصله نهال  برای تکمیل فضای سبز روستای کهنه تهیه شده است. گودال های محل کاشت هم قبلا توسط جوانان روستا آماده گردیده است. در این فراخوان از کودکان دعوت شده است با رعایت اصول بهداشتی و ایمنی در درختکاری حضور یابند. حضور کودکان و نوجوانان برای کاشت درخت در واقع به عنوان یک حرکت فرهنگی به منظور فرهنگ سازی و  آموزشی می باشد ​​​

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

"بازگشت همه به سوی خداست"

پایگاه اطلاع رسانی مربوطی؛ درگذشت نوروز برنجی ( نوروز بنارویی ) را خدمت فرزندان و خانواده ایشان تسلیت عرض نموده، از بارگاه خداوند متعال برای مرحوم بخشش و رحمت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت دارد.

مرحوم از اوایل دهه چهل از بنارویه به روستای کهنه مهاجرت نمود و پس از تشکیل خانواده در این روستا ماند. 

مرحوم نوروز، پس از تحمل دو سال بیماری، امروز بیست و نهم مهرماه1399 چشم از جهان فرو بست. روحش شاد.

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۱
  • ۰

 سیلوانا سلمانپور/اوز امروز: در هفته « سلامت بانوان » با تقدیر از تمام بانوان ارجمند و زحمت کش شهر و منطقه، نامدار و گمنام، از مشاوران فرماندار و اعضای شوراهای شهر و روستا، پزشکان، پرستاران، آموزگاران و آنان که عمرشان را در کنار تنورهای پخت نان و یا پشت چرخ های خیاطی و آلات خوس‌بافی و …..می گذرانند و با فعالیت های خود حیات اجتماعی،  اقتصادی و فرهنگی جامعه را تداوم می بخشند.

پوزش می طلبم که مجال نام بردن از تمام مشاغل و مشارکت تمام بانوان در زمینه های مختلف نیست.

اما می خواهم قدردانی ویژه‌ای داشته باشم از بانویی پر تلاش و فرزانه که سالهاست با اقدامات و گام های ارزشمند شان فعالیت های فرهنگی جامعه را رنگ و رویی تازه بخشیده اند و در توسعه فرهنگی شهر، نقشی بسیار تاثیر گذار داشته و دارند.

    سرکار خانم دکتر

     فروغ هاشمی 

 این بانوی جوان و خردمند ،که از کودکی در زمینه های مختلف هنر و فرهنگ و ادب، با سرایش شعر ،چهره ی شاخص خود را نمایان ساختند.

شعر مادر را در سوم ابتدایی نوشتند و همان سال مقام اول جشنواره دانش آموزی را در استان فارس به همراه دانش آموزان، در قالب سرود کسب کردند) 

و زان پس بطور مستمر در مراسم و مراکز مختلف شهر،حضورشان  پایدار شد.

در دوران دبستان عضو انجمن ادبی دانش آموزان شدند.

از سال ۱۳۷۴ در کنار شادروان « واحدی » مسئول کتابخانه عمومی اوز، بصورت خودجوش و افتخاری آغاز به فعالیت کردند.

در انجمن های ادبی و انجمن نمایش شرکت جستند.

از سال ۱۳۸۴ نیز در مجموعه خانه فرهنگ به فعالیت مشغول شده و در سال ۱۳۸۹ با حکم رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان به عنوان مسئول خانه فرهنگ اوز منصوب و از سال ۱۳۹۳ با حکم مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به عنوان مسئول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز به فعالیت پربار خود ادامه می دهند.

 مسئولیت های فراوان ایشان در زمینه های گوناگون علمی و فرهنگی به حدی است که هیچ تقدیر و تحسینی نمی تواند پاسخگوی تلاش و عشق و انرژی باشد که طی سالیان طولانی از خود نشان داده اند. 

تنها به چند مورد اشاره می کنم:

عضو هیئت موسس انجمن ادبی تائب 

عضو هیئت موسس انجمن دوستدار کودک 

هیت موسس انجمن روانشناسی و پیشگیری از آسیب ویژه کودکان و نوجوانان

 

عضو هیئت موسس انجمن عکاسی و دبیر جشنواره کشوری عکس کرسم.

عضو هیئت موسس انجمن علمی، فرهنگی ،طبیعت گردی ” تاگاره “

عضو انجمن میراث فرهنگی شهر 

عضو هیت مدیره  انجمن نمایش 

عضو کشوری شورای هماهنگی شبکه شهرهای دوستدار کتاب

عضو دبیرخانه پایتخت کتاب اوز 

عضو هیئت امنای موزه مردم شناسی اوز 

عضو شورای سیاستگذاری نشریه پیام  اوز 

دبیر صفحه برگ زرین ادب عصر و پسین اوز

مدرس دانشگاههای پیام نور و آزاد اوز و فرهنگیان لارستان 

و بسیاری فعالیت های  ارزنده دیگر که در کارنامه درخشان ایشان ثبت شده است.

در برپایی نمایشگاه ها، شب های شعر، سمینارها و همایش ها و هر جا که نشانی از برنامه ها یا توسعه امور فرهنگی، هنری و ادبی باشد، فروغ بی پایانشان می تابد و افتخار آفرین شهر و دیارمان می گردد .

ادامه تحصیل در رشته‌‌های مرتبط با فرهنگ و آموزش و آن عشق و علاقه و جوشش درونی و موهبت شاعرانه، دست به دست هم دادند تا بانویی در شهر به مسند مدیریت فرهنگی بنشیند که ردّ گام های ارزشمندش در طول راه پربارش هویداست.

راه پربارشان پر رهرو، خرمنی گلواژه سپاس و گلشنی تحسین و تکریم خالصانه نثارشان باد

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

سرپرست و رابط فرهنگی اداره ی کتابخانه های عمومی شهرستان اوز از کتابخانه ی عمومی فردوس قلات بازدیدکردند.
دراین بازدید که سید شرف الدین حسینی رئیس شورای اسلامی قلات و سید خالد محمدی دهیار قلات و سید محمد حسینی  حضور داشتند.بر لزوم ساخت بخش کودک و بازسازی  و تعمیر کتابخانه تاکید شد؛کتابخانه ی عمومی فردوس قلات که تنها کتابخانه ی نهادی روستایی در شهرستان اوز می باشد،در سال ۱۳۷۷ساخته شده که برای فعالیت و استفاده ی بهتر نیازمند تغییر و تحولات زیر ساختی می باشد که تصمیم بر آن شد که با خیرو بانی خیر کتابخانه گفتگو و نتیجه به اطلاع اداره ی کتابخانه ها رسانده شود.پیشاپیش از حسن توجه مسئولین و همچنین خیرین کتابخانه کمال سپاسگزاری و قدردانی را داریم.
روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان اوز 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امیدوار اوز,وحید علمدار مدیر این مرکز از اهدا مبلغ چهارصد میلیون ریال به واحد بیماران موسسه خیریه بیمارستان امیدوار اوز خبر داد و گفت: خیری نیکو نام توسط نماینده خود  فرحناز میراحمدی مبلغ چهارصد میلیون ریال جهت کمک به بیماران نیازمند  و دیالیزی به واحد بیماران موسسه خیریه بیمارستان امیدوار اهدا کرد.

مدیر بیمارستان ادامه داد: نهادینه کردن فرهنگ کمک به مردم نیازمند  با جذب وهدایت خیرین سلامت  درجهت به حداقل رساندن آلام بیماران  با برنامه ریزی وجذب  بیشتر خیرین سلامت در آینده ،بسیاری از مشکلات بیماران ومردم نیازمند را مرتفع خواهد کرد  و بیمارستان  امیدوار اوز با دعوت از همه خیرین پذیرای کمک های خیرخواهانه آنان می باشد.
 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

امروز جمعه ۲۵ مهرماه پس از ۳۲ هفته اولین‌نماز جمعه در اوز با حضور نمازگزاران در چارچوب پروتکل های بهداشتی و شرایطی که از قبل اعلام شده بود برگزار شد .

برخی از شرایط عبارتند بودند از :

عدم‌حضور افراد مسن ، بانوان ، کودکان و بیماران در نمازجمعه

نمازگزاران ‌ملزم ‌بوده  ماسک بزنند و سجاده را با خود به مسجد بیاورند.

سرویس بهداشتی و وضوخانه مسجد مصلی تعطیل باشد و شرکت کنندگان در منزل وضو بگیرند.

فاصله گذاری بین صفوف مد نظر قرار گیرد که از نظر عرضی ۳ در میان و از نظر طولی یک در میان باشد.

فاصله زمانی بین اقامه، خطبه و نماز کوتاه شود و در مسجد نماز سنت اقامه نشود.

بازگشایی درب مسجد نزدیک به اذان ظهر باشد.

همه موارد در فضای مجازی و محافل توضیح داده شده و ۵ روز قبل از برگزاری نمازجمعه اعلام شده بود.

 

اطلاعیه سخنگوی امام ‌جمعه اوز ، عبدالله معصوم‌نژاد 

بسم الله الرحمن‌الرحیم

با سلام‌خدمت نمازگزاران محترم‌و مسئولینی که در مسجد حضور دارند.خداوند سبحان را شاکریم که پس از  ۳۲ هفته شاهد برگزاری نماز جمعه در شهر اوز می باشیم. از فرماندار محترم‌شهرستان‌جناب مهندس علیپور،  رئیس ستاد پیشگیری از بیماری کرونا ، شبکه بهداشت و کلیه نهادهای دولتی و مردمی که تلاش زیادی در کنترل این بیماری  در این چند ماه داشته اند و از برادران مجتمع علوم‌دینی امام‌شافعی و مسئولین مسجد که در آماده سازی و ضدعفونی این مکان زحمت کشیده اند تشکر داریم ، هر چند جای امام‌جمعه در مسجد خالی می باشد و به علت مشکل پا  نتوانستند حضور یابند ولی از مسئولین و مردم شهرستان که مرتب جویای احوال ایشان می شوند تشکر نمودند و سلام‌تک‌تک نمازگزاران رساندند.

والسلام‌علیکم و رحمت الله
عبدالله معصوم نژاد سخنگوی دفتر امام جمعه اوز
۲۵ مهرماه ۹۹

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

 سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لارستان گفت : عملیات اجرایی کارخانه پنبه پاک کنی در زمینی به مساحت ۲۰ هزار متر مربع و با سرمایه گذاری افزون بر ۱۶۰ میلیارد ریال ۲۲ مهرماه ۹۹ با حضور جمعی از مسئولان اجرایی استانی و محلی در روستای دهفیش بخش بنارویه شهرستان لارستان آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی لارستان ، محمدجواد مظفری گفت : ظرفیت این کارخانه حدود ۶ هزار و ۵۰۰ تن ماده خام (وش پنبه) و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن نیز برای تولید پنبه محلوج (حلاجی) شده پیش بینی شده است.
 مظفری همچنین میزان اشتغالزایی این واحد صنعتی را ۲۵ نفر به صورت دائم و ۱۰ نفر به صورت فصلی عنوان کرد.
مظفری با اشاره به ۵۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت پنبه در سال زراعی جاری اظهار کرد : میزان تولید سالانه پنبه در این شهرستان حدود ۱۶ هزار تن بوده که ۳۳ درصد تولید سالانه پنبه در استان فارس مربوط به لارستان است .معاون استاندار و فرماندار ویژه لارستان نیز در آیین کلنگ زنی کارخانه پنبه پاک کنی بنارویه، بر تسریع و شتاب بخشی در اجرا و اتمام این کارخانه مهم صنعتی تاکید کرد و گفت: با راه اندازی این واحد پنبه پاک کنی انگیزه و رغبت کشاورزان برای افزایش سطح زیر کشت این محصول مهم و صنعتی بیشتر خواهد شد.
وی با توجه به منافع این محصول مهم صنعتی به ویژه اشتغالزایی بالای آن، گفت: جهاد کشاورزی لارستان باید بیشترین تمرکز خود را بر میزان تولید و تقویت محصولات استراتژیک از جمله افزایش سطح زیر کشت و تولید پنبه و حمایت از پنبه کاران قرار دهد.
فارس یکی از قطب‌های مهم کشت پنبه در کشور محسوب می‌شود که به لحاظ سطح زیر کشت پس از استان خراسان رضوی رتبه دوم را به خود اختصاص داده اما به لحاظ عملکردی در رتبه نخست میزان برداشت پنبه در کشور قرار دارد.
شهرستان‌های لارستان، داراب، زرین دشت و فسا مهمترین مرکز کشت پنبه در استان فارس بشمار می‌آیند که کشاوزان این نقاط از دیرباز نسبت به کشت این محصول که از آن به نام طلای سفید یاد می شود، اقدام می‌کردند.
هم اینک بیش از ۱۹ هزار هکتار پنبه در استان فارس کشت می‌شود که میانگین برداشت پنبه در هر هکتار ۳ هزار و ۶۵۰ کیلوگرم است در حالی که میانگین برداشت پنبه در سطح کشور در هر هکتار حدود ۲ هزار و ۳۰۰ کیلوگرم است.
پنبه استان فارس علاوه بر کمیت در بحث کیفی نیز جزو مرغوب‌ترین پنبه‌ها است به طوری که بسیاری از کارخانه‌های نساجی کشور خواهان محصولات کشاورزان فارس هستند.
سالانه حدود ۷۰ هزار تن پنبه در سطح استان فارس تولید می شود
بخش بنارویه با جمعیتی حدود ۱۷ هزار نفر در فاصله حدود ۶۰ کیلومتری لار واقع شده است. شهرستان لارستان به مرکزیت لار در حدود ۳۸۰ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

 

WhatsApp Image 2020 10 13 at 3.13.56 PM

WhatsApp Image 2020 10 13 at 12.18.08 PM

WhatsApp Image 2020 10 13 at 3.13.55 PM

WhatsApp Image 2020 10 06 at 3.30.01 PM

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

طیبه نامی : امروز پنجشنبه ۲۴ مهرماه ۹۹  ساعت ۱۰ صبح جلسه ای  از طرف دبیرخانه زنان و خانواده فرمانداری شهرستان اوز با رابطین بانوان بخش بیدشهر در بخشداری بیدشهر تشکیل گردید.
جناب آقای منشی سرپرست  بخشداری  بخش بیدشهر از تشکیل جلسه استقبال و از حضور مشاور فرماندار و مسئول دبیرخانه زنان و خانواده فرمانداری تشکر و عنوان نمودند بانوان نیمی از جمعیت کشور و  نقش مهمی در پیشبرد اهداف جامعه بر عهده دارند. 
و یکی از شاخص های اساسی توسعه پایدار مشارکت زنان در فرایند تصمیم گیری است . 
طیبه نامی مشاور فرماندار ، روند تشکیل کارگروه رابطین بانوان بخش بیدشهر وبخش مرکزی را عنوان و در ادامه صحبت هایشان از جناب منشی بابت  این زمان اختصاص داده شده به جلسه بانوان تشکر  و از رابطین زنان درخواست نمود برای تشکیل شرکت تعاونی مشاغل خانگی و تامین نیاز در جهت اشتغال و توسعه‌ معیشت زنان بخش تلاش نمایند و آقای علیپور فرماندار محترم و جناب منشی معاون فرماندار و دبیر خانه زنان و خانواده فرمانداری نهایت همکاری و حمایت را خواهند داشت .
مورد بعدی صحبت در مورد تشکیل تیم سلامت روان در جهت کاهش آسیب های جامعه و خانواده و ارتقا جایگاه زنان تشکیل شده است .
تاکید بر انجام شاخص های ۱۰ گانه کشوری و بومی سازی آنها برای بخش بود که از دل شاخص مناسبات و روابط خانواده ، تشکیل تیم سلامت روان . 
از دل شاخص اقتصاد و معیشت طی جلساتی با اداره تعاون لارستان طرح تشکیل و ثبت شرکت تعاونی برای بانوان و اشتغال زایی و بهبود معیشت می باشد .
رابطین بانوان بخش هم  مواردی از مشکلات در حوزه زنان روستاها در موضوعات تشکیل کلاسهای روانشناسی و ایجاد اشتغال و ثبت شرکت تعاونی و ... مطرح نمودند که مورد استقبال جناب منشی قرار گرفت وایشان اعلام حمایت و همکاری در همه زمینه ها که منجر به پیشرفت بخش و جامعه زنان باشد نمودند.
این جلسه ساعت ۱۱ خاتمه یافت.

 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

جلسه امور بانوان بخش بیدشهر با حضور سرکار خانم نامی و  خانم غیاثی مشاورین امور بانوان فرمانداری شهرستان اوز و رابطین بانوان روستاهای تابعه بخش به ریاست صفدر منشی سرپرست بخشداری بیدشهر در محل بخشداری تشکیل گردید.


 سرپرست بخشداری در این جلسه عنوان نمودند :

بانوان نیمی از جمعیت کشور نقش مهمی در فرهنگ سازی و پیشبرد اهداف جامعه برعهده دارند .

 بانوان می‌توانند در خانواده با مدیریت خود موجبات آرامش، رشد ، شکوفایی و در نهایت بهره وری تمام اعضای خانواده را فراهم نمایند و در اجتماع نیز با نقش آفرینی عرصه‌های فرهنگی اقتصادی حفظ و اشاعه ارزش‌های انقلاب  نقش مهمی ایفا نمایند.
 یکی از شاخص‌های اساسی توسعه پایدار مشارکت زنان در فرآیند تصمیم گیری است و باید تلاش کنیم تا شاهد حضور فعال بانوان در امور مختلف باشیم.

 در ادامه سرکار خانم نامی مشاور فرماندار در امور بانوان نیز هدف از تشکیل جلسه و برنامه های در دست اجرای امور بانوان شهرستان مطالبی ارائه نمودند.

 سپس هر کدام از رابطین محترم به بیان پیشنهادات و نقطه نظرات خود پرداخته و تصمیماتی نیز اتخاذ گردید.

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

سومین نشست مطبوعاتی مدیران رسانه شهرستان اوز (رشا) به میزبانی مدیریت آبفای شهرستان اوز دوشنبه ۲۱ مهرماه ۹۹  و با حضور احمد خضری مدیر مسئول پسین اوز، شریف بازرگانی مدیر مسئول موزه مردم ‌شناسی اوز، ابراهیم احمدی مدیر مسئول اوز امروز و پیام ‌اوز‌ ، مرتضی اسماعیلی مدیر مسئول مربوطی کهنه، عبدالعزیز نصریانی  و شاکر شبخ عبدلی از سایت پشور،  بهاره بهبین و شیما رحمانپور از پیام ‌دانش ، حمیرا نامدار و مریم سمیعی از پسین اوز، عبدالرحیم نوروزی خبرنگار و عکاس اوز امروز و محمدرفیع راوند از موزه مردم شناسی در اداره آبفا برگزار شد.

احمد خضری ، دبیر  جلسه راس ساعت ۱۳ جلسه را آغاز و از ترتیب هماهنگی و قبول برگزاری این نشست تشکر و اظهار نمود :

این دومین نشست مطبوعاتی نشریات مجوزدار شهرستان اوز با نام مخفف «رشا» در منطقه می باشد.

وی پس از معرفی اعضای حاضر در جلسه، از مهندس جهانگیر عطوفت درخواست نمود  طبق برنامه تصویب شده طی ۲۰ دقیقه اقدامات، فعالیت ها، نظرات و پیشنهادات خود را مطرح نمایند. 

مهندس جهانگیر عطوفت رئیس آبفا، ضمن تشکر از اصحاب رسانه بابت برگزاری نشست، خشنودی خود را از ارائه خدمت در شهرستان اوز در امر آب رسانی که از مهترین امور در سطح کشور است ابراز کرد و گفت:

تابستان بدی را پشت سر گذاشتیم جا دارد از این بابت از مردم عذرخواهی و بابت صبوری که به خرج دادند تشکر نمایم. امیدوارم بتوانم در طول خدمت خود خدمات خوبی که درخور و لایق مردم هست ارائه بدهم.

وی از علی اصغر علی پور  فرماندار که نگاه ویژه ای به مساله آب داشته و مرتب پیگیر آن هست و همچنین اعضای شوراها، دهیاران، بخشداران و خیرین نیز تشکر نمود.عطوفت در ادامه  فعالیتهای انجام‌گرفته توسط آبفای شهرستان که از محل اعتبارات دولتی و خیرین انجام‌گرفته را بدین شرح بیان‌کرد:
_تعویض شبکه های فرسوده سطح شهرستان اوز به طول ۵ کیلومتر: به این صورت که با انتخاب پیمانکار محله هایی حادثه خیز شناسایی و از محل اعتبارات دولتی ۳۵۰۰ متر لوله خریداری و نسبت به تعویض لوله های پلی اتیلن با قطرهای ۹۰ و ۱۱۰ اقدام صورت گرفته است و همچنان ادامه خواهد داشت.

_حفر دو حلقه چاه موجود در شهرستان: کمبود آب وجود ندارد بلکه در فصل تابستان مشکلاتی از قبیل قطعی برق و طوفان باعث بروز مشکلات کم آبی می شود. در شهرستان هایی مثل لارستان و گراش به دلیل وجود چاه پشتیبان با مساله جدی مواجه نمی شدند چرا که در چنین مواقعی از ده حلقه چاه پشتیبان استفاده می کنند. متاسفانه شهرستان اوز به دلیل موقعیتی که دارد چاه های زیادی جهت حفر موجود نیست و تنها دو حلقه چاه شناسایی شد که با انجام آزمایش پمپاز، ویدئومتری و خرید تجهیزات کامل ( پمپ، لوله، کابل و … )در فرصتی مناسب تجهیز می شود و در مدار قرار می گیرد و با راه اندازی حداقل یکی از این حلقه چاه ها شاید بتوان گفت مشکل کم آبی تا حدودی برطرف شود.

_اخذ مجوز دو مخزن ۵۰۰۰ مترمکعبی دولتی و خیرساز: در اخذ مجوز مخزن و تعریف ردیف بودجه ای برای آن به چندین آیتم از جمله تعداد اشترکات، تولید، مصرف سرانه و جمعیت توجه می شود و چون دو مخزن ۵۰۰۰ مترمکعبی در شهرستان موجود هست ، گرفتن مجوز برای دو تای دیگر پروسه ای زمان بر بود اما به لطف خدا و با همکاری و همیاری فرماندار و پیگیری اعضای شورای مجوز گرفته شد. اقدامات اولیه آن صورت گرفته، میلگردها خریداری شده و به زودی قالب بندی و فنداسیون شروع می شود. همچنین پیمانکار اصلح انتخاب و قول داده شده ظرف مدت یکسال کار آب گیری مخزن به پایان رسد و مشکل کم آبی تا حدودی برطرف خواهد شد.

_مهندسی مجدد بر روی ایستگاه پمپاژ خط انتقال آب گراش به اوز : مشکل بزرگی که شهرستان اوز با آن مواجه می باشد خط انتقالی است که از ایستگاه گراش به طول ۲۳ کیلومتر به سمت مخزن اوز می آید. این خط انتقال از جنس لوله جی آر پی ۳۰۰ از زمان اجرای طرح آن و به دلیل جنس لوله مشکلاتی دارد و باعث می شود آب کافی به مخزن اوز نرسد. با انجام مهندسی مجدد بر روی ایستگاه پمپاژ به این نتیجه رسیدیم  که پمپ قوی تری را به ایستگاه پمپاژ اضافه کنیم تا بدین ترتیب مشکل کم آبی به خصوص در فصل تابستان برطرف شود.

_نصب شیرآلات سطح شهر و تعویض آن ها جهت تنظیم فشار آب در سطح شهر، تا در صورت رخ دادن اتفاقات با بستن شیرآلات و نه مخزن اصلی تنها آب منطقه ای که دچار مشکل شده قطع شود.

* در بخش روستاها:

_اصلاح خط انتقال به طول تقریبی ۳۰۰۰ هزار متر در روستای کهنه: طرح مشارکتی به این صورت که لوله پلی اتیلیلن ۱۶ اتمفسر فشار قوی سایز ۲۰۰ و اتصالات آن از طرف اداره تامین گردیده و اجرا توسط خیرین صورت گرفته است.

_ساخت مخزن ۲۵۰ مترمکعبی روستای گلار که کاملا خیرساز هست و تا دهه فجر افتتاح خواهد شد.

_جانمایی جهت حفر یک حلقه چاه در روستاهای کهنه و گلار به صورت مشارکتی

_اصلاح شبکه آب روستای گلار و کهنه: لوله و اتصالات در اختیار آن ها قرار داده شده و اجرا را خودشان تقبل کرده اند.

در ادامه این نشست نمایندگان رسانه ها پرسش های خود را مطرح نمودند که مدیریت آبفا به پرسش ها  بدین شرح پاسخ دادند: 

دکتر مرتضی اسماعیلی از مربوطی کهنه:

۱-برای انتقال آب از برکه گلشا تا کهنه به طول ۱۸۰۰ متر چه برنامه ای دارید؟

۲- برای اتصال و بهره برداری چاه ساخته شده توسط برادران جعفری برنامه ها چیست؟
۳-برای ترمیم و تعویض لوله های پوسیده  شبکه  داخلی آب روستای کهنه، آبفا چه  برنامه  هایی دارد؟ 

عطوفت مدیر آبفا: برای انتقال آب از برکه گلشا رایزنی شده و لوله های آن تهیه شده و موجود است و پس از برگزاری مناقصه و مشخص شدن پیمانکار عملیات ان آغاز می شود. برای چاه برادران جعفری نیز طراحی برق رسانی انجام شده و انشعاب خریداری شده که اقدام  می گردد. ضمنا برای اصلاح شبکه داخلی کهنه نیز خیرین و شورا مراجعه کرده  که اعلام شده در صورتی که خیرین هزینه اجرای آن را به عهده بگیرند لوله ها توسط آبفا تامین خواهد شد.

مهندس شریف بازرگانی مدیر موزه:

۱-چه راهکاری برای استفاده از برکه ها به عنوان منبع عظیم آب دارید؟

۲-برای مرمت شبکه داخل شهر چقدر اعتبار دارید؟

عطوفت مدیر آبفا: متولی آب انبارها اداره اوقاف است. با اوقاف و بهداشت برای بهداشتی شدن صحبت هایی شده است و آماده مشاوره و همکاری هستیم.

تاکنون ۵ کیلومتر لوله شبکه داخلی تعویض شده و برای ۴ کیلومتر نیز در مرحله مناقصه است.

مهندس بازرگانی پیشنهاد دریافت اطلاعات از نیکوکاران حوزه آب و نصب عکس آن ها در اداره آبفا را داشت که مورد استقبال مدیر آبفا قرار گرفت.

شیما رحمانپور سردبیر سایت پیام دانش:

۱-مسئول مستقیم و مرجع رسیدگی کننده به امور آب چه اداره ای است؟

۲- در ۶ سال گذشته اعتبار ملی و استانی اختصاص داده شده به آبفای اوز چقدر بوده است؟

۳-با توجه به ساخت طرح اقدام ملی مسکن جنب دانشگاه پیام نور برای حل مشکل فشار آب چه اقدامی در آن منطقه می کنید؟

عطوفت مدیر آبفا: تنها مرجع رسیدگی کننده به امور توزیع آب آبفا است و شهروندان برای طرح و حل مشکلات ابتدا باید به این اداره مراجعه کنند. آبفا مسئول توزیع آب و تعمیر و نگهداری است.

ازمیزان دقیق بودجه اختصاص یافته در ۶ سال گذشته در حال حاضر اطلاع ندارم. (قرار شد مبلغ پیامک کنند. )

منطقه دانشگاه پیام نور بالاترین نقطه شهر نسبت به منبع آب است و منبع باید حداقل ۳ متر آب گیری شود تا به آن نقطه برسد که با ساخت مخازن جدید و آب گیری آن ها مشکل امیدواریم حل شود.

ابراهیم احمدی مدیر مسئول پیام اوز و اوز امروز:

۱-با توجه به ارتقای آبفا به مدیریت چه تغییرات ملموسی در راستای حل مشکلات شهروندان ایجاد شده است؟

۲-میزان سرانه آب برای شهروندان ساکن اوز در شبانه روز یا در هر ثانیه چقدر است؟ و چقدر آب وارد شهر اوز می شود؟

۳-میزان اعتبار مورد نیاز ساخت مخزن دولتی چقدر بوده است و تاکنون چقدر تخصیص داده شده است؟

عطوفت مدیر آبفا: با ارتقا با مدیریت آبفا مستقیما زیر مجموعه آبفای استان هستیم و بودجه و اعتبارات مستقل شده، ضمن این که آبفای روستایی نیز زیر مجموعه مدیر آبفای شهرستان قرار گرفته است. لوله و اتصالات نیز مستقیم تحویل می گردد که همه این ها اتفاقات خوبی است.

برای مخزن دولتی قرار داد تنظیم شده است و سال ۹۸ حدود ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار داده شده و در سال جاری نیز با همکاری موثر فرماندار محترم ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده و کارها آغاز شده است. با توجه به این که به عنوان منطقه محروم هستیم امکان تخصیص اعتبار دولتی و ۳ در صد نفت و گاز به مراتب بیشتر است.

برای میزان ورودی آن چه اعلام شده است  و بر اساس ۷۲۰۰ اشتراک آب باید با خظ انتقال ۳۰۰ حدود ۸۰ لیتر در ثانیه آب به اوز وارد شود اما عملا حدود ۴۵ لیتر در ثانیه آب به مخازن وارد می شود. برنامه داریم که در فصل زمستان که مصرف آب کمتر است هم پمپ قوی نصب شده و هم لوله های انتقال تست شود که آیا جوابگوی ورود میزان آب بیشتر داریم یانه؟

عبدالعزیز نصریانی از سایت پشور:

۱-در فیشور مکان خاصی برای مراجعه مردم برای پیگیری امور آب نداریم، چه اقدامی میسر است؟

۲-چرا در فیشور از چاه های موجود استفاده نمی شود و آب مستقیم وازد می شود؟

عطوفت مدیر آبفا: در فیشور حدود ۳۲ کیلومتر اصلاح شبکه داخلی با مشارکت مردمی داشته ایم اما بین نمایندگان خیرین و پیمانکار اختلاف وجود دارد و هنوز این شبکه تحویل آبفا نشده است و باید این مشکل شده تا تحویل شود و آبفا بتواند نظارت و نگهداری و تعمیر انجام دهد. قبلا در دهیاری محلی برای استقرار آبدار بوده است اما اکنون آن مکان تحویل آبفا نشده است.

در فیشور کمبود آب نداریم اما نمی توان با این شرایط مدیریت کرد. خیرین برای ساخت مخزن مراجعه کرده اند که اگر مشکلات حل شود می توان اقدامات خوبی انجام داد. یک چاه در ۳ راهی ارد داریم که اگر پرونده ها تحویل شود می توان برای احیای آن یا جابجایی چاه از امور آب اقدام کرد.

احمد خضری مدیر مسئول پسین اوز:

۱-آیا لوله های انتقال از گراش کار آیی لازم را دارد؟ میزان هدر رفت آب چقدر است؟ آب موجود در شبکه بهداشتی و قابل شرب است؟

عطوفت مدیر آبفا: لوله های انتقال به اوز باید ۸۰ لیتر در ثانیه آب وارد اوز کند که با تقویت پمپاژ و تست قابل حل است. میزاتن پرتی آب در شهر اوز بین ۱۰ تا ۱۸ درصد است. آبی که به شهر وارد می شود ابتدا در خروجی سد سلمان کلرینه می شود و در ز مان ورود به مخزن شهر اوز نیز ۳ مرحله ضد عفونی می شود. سختی آب حدود ۱۱۰۰ است که می تواند برای شرب استفاده شود اما ذائقه ها متفاوت است.

حمیرا نامدار از پسین اوز:

۱-با قطعی آب در شب ها به ویژه در خیابان طلایی شاهد عبور هوا در زمان انتقال آب هستیم و کنتور می اندازد؟ فضای سبز زیر مجموعه آبفا است؟ چرا برای نشتی آب در برخی مناطق اقدام نمی شود؟

عطوفت مدیر آبفا: ما قطعی آب نداریم اما در برخی از محله ها مجبوریم شب آب را قطع کنیم تا مخازن به سطحی برسد که بتوان بهتر آب را توزیع کرد. فضای سبز زیر مجموعه شهرداری است اما برخی جاها از آب شهر استفاده می شود که دارای کنتور است. کنتور نماینده آبفا در اشتراک هاست اما ما به کنتور اعتماد نداریم و اگر مشکلاتی باشد موضوع بررسی و سپس قبض صادر می شود. خوشبختانه کنتور خوان اوز از نیروهای متعهد است که کمترین میزان عدم قرائت کنتور داریم. برای رفع نشتی در مناطق ممکن است از دید ما پنهان مانده باشد اما اگر شهروندان اطلاع دهند تلاش می شود در اسرع وقت توسط پیمانکار برطرف کنیم.
این‌جلسه ساعت ۱۴:۳۰ خاتمه یافت. 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰


پیرو جلسات قبلی و در راستای حضور مدیران شهرستانی در بخش بیدشهر به منظور شناسایی و بررسی مشکلات، روز چهارشنبه بیست و سوم مهر ماه ۹۹ با حضور مدیران جهاد کشاورزی اوز و امور منابع آب لار ، کلیه دهیاران و اعضای شورای اسلامی بخش  جلسه به ریاست صفدر منشی سرپرست بخشداری بیدشهر تشکیل گردید ابتدا دهیاران و شوراهای اسلامی مسائل و مشکلات مربوط به  کشاورزی و  امور آب مطرح و در ادامه هر کدام از مسئولین مرتبط با موضوع به  پاسخگویی و ارائه برنامه های آتی خود در بخش اشاره سپس سرپرست بخشداری به جمع‌بندی مباحث پرداخته و تصمیماتی اتخاذ گردید.

در پایان دهیاران و اعضای شورای اسلامی بخش بیدشهر آمادگی خود را جهت هرگونه همکاری با ادارات فوق اعلام نمودند

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

به پیشنهاد دکتر حسین زاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس، به منظور بررسی مسایل و مشکلات و ارایه راهکار اجرایی برای دو جاده اوز-شرفویه(مربط) و اوز- سه راه بختیارویه(بلوک) جلسه ای دوشنبه ۲۱ مهر برگزار شد.

به گزارش رئیس دفتر نماینده مجلس در شهرستان اوز، در این جلسه دکتر حسین زاده، مهندس علی پور فرماندار اوز و مهندس فرزاد شریفی رئیس دفتر نماینده حضور داشتند. برای این نشست از اعضای هیات امنای جاده اوز-شرفویه(مربط )و اوز-سه راهی بختیارویه(بلوک) دعوت به‎عمل آمد که نمایندگان هیات امنای جاده اوز-مربط در جلسه حضور نیافتند.

از اعضای هیات امنای جاده اوز-بختیارویه، آقایان هدایت الله نامی، سیدیوسف حسینی ، سیدحسن حسینی و نوازالله مختاری، در این نشست حضور داشتند و مزایا و معایب جاده اوز- ۳ راهی بختیارویه را مطرح و توضیحات خود را به ویژه در زمینه امکان بهره برداری مرکز  شهرستان و روستاهای تابعه ارایه دادند.

دکتر حسین زاده نماینده مجلس بیان کرد از ظرفیت خیرین محترم بایستی به خوبی استفاده شود، این رقابت ها خوب است ولی اگر به یک تفکر واحد منجر شود بسیار مفیدتر برای حامعه خواهد بود. وی پیشنهاد کرد یک متخصص یا کارشناس راه و شهرسازی که مورد تایید هردو هیات امنا باشد تعیین گردد و هردو جاده را بررسی کرده و مزایا و‌ معایب آن ها را درنظر بگیرد و درنهایت نظر کارشناس هرچه باشد اجرا شود. 

مهندس علی پور فرماندار نیز اظهار داشت که با توجه به مسایل سیاسی ، امنیتی و اجتماعی توابع، مساله راه حائز اهمیت است و بایدکارشناسانه مورد بررسی قرار گیرد

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

 فایزه رضایی( عضو کارگروه محیط زیست دفتر نماینده مجلس) : تاکنون درصدی از مساحت کشور به مناطق حفاظت شده اختصاص یافته است تا این مناطق زیستگاه های گیاهی و جانوری کشور، حفظ و حراست شوند. انقراض گونه‌های گیاهی و جانوری تهدیدی جدی و اتفاقی بسیار ناگوار به شمار می‌رود و ضرورت عاجل دارد که کلیه رویدادها یا فعالیت هایی که موجب تخریب محیط زیست می شوند، شناسایی گردد.

چرای بی رویه،شکار غیر قانونی، بوته کنی، قطع درختان، آتش‌زدن بوته‌ها، آلودگی های محیط زیستی و برداشت‌های بی‌رویه گیاهان دارویی در مکان‌های کوه آنتن و لامبر اوز که از اهمیت و جایگاه ویژه ای از نظر تنوع گونه های گیاهی و جانوری در یک اکوسیستم هستند، تنها با مدیریت حفاظتی است که در آینده می‌توانند ارتقا یابند.
این مناطق ذکر شده، ظرفیت محدودی دارند که بایستی مورد توجه قرار گیرند؛ به این مکان ها نباید نگاه اقتصادی و اشتغال زایی داشت.
گزارشات نشان می دهد که بهره برداری غیر اصولی و بیش از اندازه، از طبیعت این منطقه، عواقب جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. انقراض گونه های گیاهی آویشن، آنغوزه، بومادران و... و گونه‌های گیاهی دیگر که در گذشته وجود داشته و الان وجود ندارد غم‌انگیز است.این مناطق برای رفع مشکلات اقتصادی نیست بنابراین ضرورت دارد حفظ و تکثیر جانوران و رستنی هایش تحت حفاظت ملی قرار گیرد؛ و در آن قطع درختان، تخریب و شکار ممنوع باشد.

در اولین جلسه پس از تشکیل  کارگروه محیط زیست دفتر نماینده مجلس در مردادماه ۱۳۹۹ برنامه ۹ گانه ای از طرف این کارگروه برای کل شهرستان اوز تنظیم و توسط مدیر دفتر نماینده، مهندس فرزاد شریفی در اختیار دکتر حسین زاده قرار گرفت.


در دیدار اعضای کارگروه محیط زیست دفتر نماینده (مورخ ۲۰ مهرماه ۱۳۹۹) در گفتگو با مهندس فرزاد شریفی مسوول دفتر نماینده مجلس یازدهم شورای اسلامی در شهرستان اوز، اهمیت و جایگاه مناطق مذکور و چالش‌های پیش رو مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این نشست درخواست ایجاد منطقه حفاظت‌شده (امکانات پایگاه و محیط بان) برای حفظ گونه های باارزش گیاهی و جانوری، حمایت از حیات پوشش های گیاهی ،تنوع زیستی، تلاش برای جلوگیری از بیابان زدایی، ایجاد کمربند سبز در بین اتصال مرکز شهرستان به تمام روستاهای تابعه و نیاز به تعریف و اجرایی شدن این مهم صورت گرفت.

اعضای کارگروه محیط زیست دفتر نماینده؛ با توجه به این نکته که گونه های مختلف گیاهی و جانوری کمیاب در مناطق طبیعی لامبر و کوه آنتن، مکانی مناسب برای ایجاد منطقه حفاظت شده با هدف مراقبت و حفاظت از این گونه ها است این مناطق را زیستگاه حیوانات وحشی، خزندگان، پرندگان و انواع پوشش های گیاهی دانسته که برای جلوگیری از نابودی این منابع با ارزش نیاز به برنامه ریزی و اتخاذ راهکارهای مناسب از جمله ایجاد منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع تشخیص دادند. شریفی نیز با تأکید این‌ که حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسل های بعد باید در آن حیات رو به رشد داشته باشند یک وظیفه عمومی تلقی می گردد؛ گفت : این درخواست را به اطلاع دکتر حسین حسین زاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی رسانیده و تمام توان خود را برای به انجام رسیدن این مهم و رفع سایر کاستی های شهر در زمینه هایی که تأمین آنها در اختیار بوده و منجر به بهبود وضع اجتماعی،فرهنگی و ...  شهر می شوند به کار خواهد گرفت.

قابل ذکر است که نگاه کارگروه محیط زیست دفتر نماینده،  پیوستن نمایندگان روستاها به این کارگروه است که همت و اراده کل توابع شهرستان برای حراست از منابع طبیعی را می طلبد ..
 در اندیشه و آرمان این کارگروه، حراست نسل کنونی از منابع را تعهدی انسانی وحق نسلهای آینده دانسته که می بایست دغدغه تمام انجمن ها ، گروه ها و بطور عام کل مردم باشد. 

به گفته مسوولین تشکیل این کارگروه؛ همراهی و اعلام حمایت  کامل فرماندار شهرستان اوز، مهندس علی پور و تمام بخشداران تابعه و نیز نماینده مجلس دکتر حسین زاده را از طرح های محیط زیستی، بهار محیط زیستی در شهرستان اوز دانسته که باید این پتانسیل همراهی و همدلی را غنیمت و قدر دانسته و از فرصت سوزی پرهیز کنیم که تخریب منابع طبیعی در منطقه نگران کننده است. 
۹۹/۷/۲۰

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰


در راستای بازدید سرپرست بخشداری از روستاهای تابعه و اولویت‌بندی مشکلات جلسه‌ای با حضور مهندس عطوفت سرپرست آبفاشهرستان- رئیس شورای اسلامی بخش ، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای تحت پوشش آبفا  به ریاست صفدر منشی سرپرست بخشداری  در محل بخشداری بیدشهر تشکیل شد ابتدا سرپرست بخشداری به بیان مشکلات حوزه آبفا در روستاهای تابعه پرداخته در ادامه هر کدام از اعضا شوراها و دهیاران محترم مطالب پیرامون مسائل روستاها عنوان  سپس مهندس عطوفت توضیحاتی در پاسخ به سوالات حاضرین بیان و تصمیماتی به منظور تسهیل در امور و خدمات رسانی مناسب به مردم اتخاذ گردید

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

افتتاح واحد بیماران نیازمند در بیمارستان امیدوار اوز


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امیدوار اوز،واحد بیماران در موسسه خیریه بیمارستان به منظور کمک به بیماران نیازمند و جبران بخشی از هزینه های درمان آنان راه اندازی شد.

 آجی مزرعی دبیر واحد بیماران‌, با اعلام این مطلب، گفت:برخی ازمردم شهرستان اوز  تمکن مالی کافی برای تامین حداقل هزینه‌های درمانی خود را ندارند، به همین دلیل تصمیم گرفتیم که در موسسه خیریه  بیمارستان‌  واحد بیماران را ایجاد کنیم تا به حمایت از بیماران نیازمند به ویژه بیماران خاصی که به این مرکز درمانی مراجعه میکنند و در تامین هزینه های درمانی با مشکل مواجه اند ،بپردازیم.

ایشان خاطرنشان کرد: هیچ لذتی بالاتر از خدمت به مردم و نجات جان انسان‌ها نیست و خدا را شکر می‌کنیم که افتخار قدم در این راه را نصیب ما کرد که خوشبختانه با همکاری خیران  نیک اندیش شهرستان از مدت اجرای این طرح دراین مرکز درمانی تا کنون مبلغ ششصد و بیست و هفت میلیون ریال به این واحد اهدا شده است تا در زمینه تامین مخارج درمان بیماران نیازمند مصرف گردد و این کمکها کماکان ادامه دارد.
خیرین خیرخواهی که در این امر خداپسندانه شرکت نموده اند به شرح ذیل می باشد:

۱.ساسان پیرزاد :۲۵۰،۷۰۰،۰۰۰﷼
۲.منصورمحمدی :۲۰،۰۰۰،۰۰۰﷼
۳.اجی مزرعی :۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰﷼
۴.محمد زارعی :۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰﷼

وحید علمدار مدیر بیمارستان امیدوار نیز ضمن تشکر از همکاری خیرین بیان کرد؛با راه اندازی این واحد و شناسایی بیماران کم توان مالی،کمکهای شایان توجهی به قشر آسیب پذیر جامعه صورت می گیرد و نیک اندیشانی که قصد کمک مالی به بیماران دارند میتوانند با خیر بزرگوار آجی مزرعی،دبیر این واحد، که  همه روزه در موسسه خیریه بیماران حضور دارد, تماس حاصل فرمایند.

 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

 محمدرضا شجریان استاد نامی موسیقی ایرانی، پنجشنبه ۱۷ مهر ماه پس از یک دوره طولانی مبارزه با بیماری، در سن ۸۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.

 

آنا:  وی آخرین بار در ۱۴ مهر ۹۹ به علت شرایط نامناسب جسمی بار دیگر در بخش آی سی یو بیمارستان جم بستری شده بود.

شجریان، نامدارترین استاد موسیقی سنتی ایرانی، از سال ۱۳۹۵ به دلیل ابتلا به بیماری سرطان در داخل و خارج از کشور تحت درمان بوده است. او تا کنون چندین بار به دلیل وخیم شدن شرایط جسمی در بخش‌مراقبت‌های ویژه بستری شده بود.

وی شامگاه یکشنبه ۱۳ مهر ماه به دلیل “کاهش فشار خون و عفونت شدید در ناحیه بدن و کیسه صفرا” به بیمارستان جم تهران منتقل شد.

از تولد تا جوانی

محمدرضا شجریان اول مهر ماه ۱۳۱۹ در مشهد متولد شد. چنانکه خود در خاطراتش از ایام کودکی بیان کرده، ۵ ساله بود که در خلوت کودکانه‌اش آواز می‌خواند.

محمدرضا شجریان در آغوش پدر

۱۵بهمن۱۳۲۶ به کلاس اول می‌رود و یک سال بعد به آموزش تلاوت قرآن‌کریم نزد پدر می‌پردازد. در ۹ سالگی تلاوت قرآن را آغاز می‌کند و یک سال بعد این کار را در میتینگ‌ها و اجتماعات سیاسی ان سال‌ها ادامه می‌دهد.

در سال ۱۳۳۱ برای نخستین بار صدایش از رادیو خراسان پخش می‌شود. سال ۱۳۳۲ وی عنوان شاگرد ممتاز را در بین دانش آموزان مشهدی از آن خود می‌کند و سپس در دبیرستان شاهرضا تحصیلات خود را پی می‌گیرد. همزمان در مسابقات فوتبال دبیرستان‌های مشهد هم حضور می‌یابد و در سال ۱۳۳۴ موفق می‌شود به تیم دانش آموزی استان راه یابد.

شجریان در سال ۱۳۳۶ به دانشسرای مقدماتی در مشهد می‌رود و از همین سال است که برای نخستین بار با یک معلم موسیقی به نام جوان ‌آشنا می‌شود. پی گیری جدی کار آواز سبب می‌شود تا در سال ۱۳۳۸ وی به اجرای آوازهایی بدون ساز ونیز قرائت قرآن برای رادیو خراسان بپردازد. یک سال بعد شجریان دیپلم دانشسرای عالی را می‌گیرد و به استخدام آموزش و پرورش در می‌آید و همزمان به تدریس در دبستان خواجه نظام‌الملک بخش رادکان می پردازد و نیز با سنتور آشنا می‌شود.

آشنایی با سنتور این اشتیاق را در وی شدت می‌بخشد که با نت و فراگیری سنتور نزد آقای جلال اخباری و شروع سنتور سازی و تحقیق برای بهتر کردن صدای سنتور تجربه‌های خود درموسیقی را گسترش دهد.

شجریان در همین سال (۱۳۴۰) با دوشیزه فرخنده گل افشان در شهر قوچان ازدواج می‌کند و مرداد ماه جشن عروسی می‌گیرند که حاصل این ازدواج آغاز یک زندگی سی ساله، سه دختر و یک پسر(همایون) است.

در سال ۱۳۴۲ وی از بخش رادکان به روستای شاه اباد مشهد به عنوان مدیر دبستان منتقل می‌شود و در همین سال فرزند اول وی (راحله) متولد و نیز وی موفق می‌شود که اولین سنتور خود را با چوب توت بسازد.

در سال ۱۳۴۴دختر دوم (افسانه) در مشهد به دنیا می‌آید که بعدها به همسری پرویز مشکاتیان در می‌آید.

آغاز جدی فعالیت هنری در تهران

بعد از چند سال تدریس و مدیری دبستان‌های مشهد آذر ماه ۱۳۴۶ شجریان به تهران منتقل می‌شود و از همان بدو ورود با استاد احمد عبادی (نوازنده و نواساز نامی سه‌تار) آشنا می‌شود وهمزمان به همکاری با رادیو ایران می‌پردازد و در کنار آن به کلاس درس اواز استاد اسماعیل مهرتاش و انجمن خوشنویسان نزد استاد بوذری می‌رود. اشنایی با رضا ورزنده (استاد سنتور) در تابستان همین سال. اجرا و ضبط اولین برنامه در رادیو ایران که با عنوان “برگ سبز شماره ی ۲۱۶” در شب جمعه ۱۵ اذر ماه پخش شد از دیگر فعالیت‌های شجریان در این سال بود.

کار در رادیو با نام مستعار «سیاوش بیدکانی» تا سال ۱۳۵۰ خورشیدی و بعد در رادیو و تلویزیون با نام خودش از جمله تلاش‌های شجریان در مسیر زندگی هنری‌اش به شمار می‌رفت.

در سال ۱۳۴۷ از آموزش و پرورش به وزارت منابع طبیعی انتقال می یابد و همزمان به کلاس خوشنویسی استاد حسن امیرخانی می‌رود.

دختر سوم وی مژگان در ۲۷ اردیبهشت در تهران متولد می‌شود و در همین سالهاست که وی برنامه‌هایی با استاد احمد عبادی، لطف الله مجد، اجرا می‌کند.

در سال ۱۳۴۹ همکاری خود با با برنامه‌های تلویزیون ملی ایران را آغاز می‌کند و همزمان به دریافت خوشنویس ممتاز نایل می‌شود.

شجریان

در سال ۱۳۵۰ با استاد فرامرز پایور آشنا می‌شود. به مشق سنتور و اموزش ردیف اوازی صبا نزد ایشان می‌پردازد. در همین سال است که وی افتخار آشنایی با شاعر گرانمایه هوشنگ ابتهاج سایه را پیدا می‌کند و به همکاری با برنامه گلهای تازه رادیو می‌پردازد.

در سال ۱۳۵۱ شجریان ضمن همکاری در برنامه گلها با استاد نور علی خان برومند آشنا می‌شود و به آموزش سبک وشیوه آوازی طاهر زاده نزد وی مشغول می‌شود. آشنایی با استاد دوامی و نیز آموختن ردیف‌های آوازی از دیگر توفیقات شجریان دراین سال بود.

دهه پنجاه؛ سال‌های اوج‌گیری

در سال ۱۳۵۲ وی به اتفاق گروهی از هنر مندان چون محمدرضا لطفی، ناصر فرهنگفر، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون، داود گنجه‌ای و مقدسی و حدادی و دیگران هنرمندان مرکز حفظ و اشاعه موسیقی را به سرپرستی استاد داریوش صفوت بنا می‌گذارند.

در سال ۱۳۵۴ همایون متولد می‌شود و از همان سال اجرای وی برای کشور های خارجی هم آغاز می‌شود.

۱۳۵۵: شرکت در جشنواره توس (نیشابور) با فرامرز پایور، سایه، حسن ناهید، رحمت الله بدیعی، محمد اسماعیلی، عبدالوهاب شهیدی و هوشنگ ظریف. حضور در برنامه جشن هنر حافظیه شیراز با محمدرضا لطفی و فرهنگفر و اجرای برنامه راست پنجگاه. در همین سال وی به همراه ابتهاج سایه و برخی دیگر از هنرمندان از رادیو کناره گیری می‌کنند.

در سال ۱۳۵۶ شرکت دل آواز را تاسیس و نیز در سال ۱۳۵۷ در مسابقات تلاوت قرآن سراسر کشور به مقام نخست می‌رسد.

استعفا از رادیو و بنیانگذاری گروه چاووش

محمدرضا شجریان که تا پیش از انقلاب در رادیو ملی فعال بود مانند دیگر هنرمندان هم نسلش پس از واقعه ۱۷ شهریور آنجا را ترک کرد و به همراه محمدرضا لطفی و با حمایت هوشنگ ابتهاج کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه «شیدا» و «عارف» بودند، آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آن‌ها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

در سال ۱۳۵۸ با غلامرضا دادبه آشنا می‌شود و سپس آلبوم‌های مختلفی را با گروه پایور و نیز آلبوم‌های دیگری را با گروه شیدا و عارف کار می‌کند.

در فاصله سال‌های دهه شصت شجریان همکاری گسترده‌ای را با پرویز مشکاتیان آغاز می‌کند که حاصل ‌آن آلبوم‌های ماهور، بیداد، نوا، دستان و … است. در همین سال‌ها وی به اتفاق گروه عارف کنسرت‌هایی را در خارج از ایران اجرا می‌کند.

از سال ۶۸ وی با گروه پیرنیاکان و عندلیبی به اجرا کنسرت در آمریکا و اروپا می‌پردازند. این گروه در سال بعد و به دلیل زلزله رودبار کنسرت‌هایی را در جمع آوری کمک مردم دنیا دراروپا و آمریکا اجرا می‌کنند.

در سال ۷۱ پس از ازدواج با همسر دوم خانم کتایون خوانساری به اجرای کنسرت‌های مرحله دوم در امریکا با داریوش پیر نیاکان، جمشید عندلیبی و همایون شجریان (اگوست تا نوامبر) می ‌پردازد. انتشار آلبوم یاد ایام، آسمان عشق و نیز دلشدگان حاصل این سال‌ها است.

در سال ۱۳۷۴ وی کنسرت‌هایی در شهرهای اصفهان، شیراز، ساری، کرمان و سنندج را برگزار می‌کند و در همین سال آلبوم چشمه نوش (با محمد رضا لطفی) گنبد مینا، جان عشاق، مدتی بعد در خیال را با همکاری مجید درخشانی منتشر می‌کند.

در سال ۷۶ فرزند دیگر شجریان به نام رایان از همسر دوم متولد می شود و یک سال بعد وی آلبوم «شب؛ سکوت، کویر» را با آهنگسازی کیهان کلهر منتشر می‌کند.شجریان در سال ۷۸ جایزه افتخاری یونسکو را دریافت می‌کند (جایزه پیکاسو) و کتاب راز مانا نیز از وی درسال ۷۹ منتشر می‌شود.

از یکی دو سال بعد وی به اتقاق کیهان کلهر و حسین علیزاده و همایون شجریان کنسرت‌هایی را در اروپا و آمریکا اجرا می‌کنند که حاصل ان آلبوم‌های نوا، داد و بیداد، زمستان است.

شجریان به اتقاق علیزاده و کلهر و فرزندش در زمستان سال ۱۳۸۳ به مناسبت زلزله بم کنسرتی را درتهران برپا می‌کنند و همزمان اعلام می‌کنند که قصد دارند مجتمعی را به نام باغ هنر بم بسازند که دی وی دی همنوا بابم حاصل چنین اندیشه‌ای است.

شجریان پس از آن در سال ۸۴ نیز کنسرتی دیگر با علیزاده و کلهر و همایون درتالار کشور برگزار می‌کند.

وی آلبوم صوتی مرغ خوش‌خوان و دو آلبوم تصویری کنسرت محمدرضا شجریان و گروه شهناز در دبی و کنسرت محمدرضا شجریان و گروه شهناز در تهران که مربوط به همکاری او با گروه شهناز بود را در اوایل دههٔ ۱۳۹۰ منتشر کرد.

پس از آن، به صورت موقت با برادران پورناظری (تهمورس پورناظری و سهراب پورناظری) همکاری کرد که حاصل آن آلبوم رنگ‌های تعالی بود. البته این اثر به صورت رسمی منتشر نشده، بلکه بر روی اینترنت پخش شده‌است.

ماجرای خواندن ربنا چه بود؟

شجریان که در آن زمان از وزارت کشاورزی به رادیو منتقل شده بود و کارمند رادیو محسوب می‌شد، در مورد ایده شکل گیری ربنا این گونه می‌گوید: «در سال ۵۸ رئیس وقت رادیو، آقای وجیه‌اللهی که فردی تحصیل کرده و روشنفکر بود، از من مؤکدا و مرتبا می‌خواست با توجه به تغییرات و تحولات سیاسی و مذهبی ایران برای پخش آثار جدید قبل از افطار طرحی انجام بدهم. آن‌ها نمی‌خواستند آثار دوره قبلی را پخش کنند. به ایشان گفتم سال‌هاست من از آن فضا دور شدم و راه من با موسیقی و ارکستر تعریف شده است و این کار الان من نیست. اما ایشان گفت: فقط شما می‌توانید و ما تنها شما را داریم و از من خواست برای دم افطار، مناجات‌ها و اذان کاری انجام بدهم و من پذیرفتم این کار را انجام بدهم».

ظهر یکی از همان روز‌های تابستان، شجریان آیاتی که مرحوم ذبیحی خوانده بود، به علاوه دو آیه دیگر از سوره آل عمران و بقره پیدا می‌کند. ایشان می‌گوید: «یک مطالعه ذهنی کردم که چگونه آن را بخوانم تا علاوه بر نزدیک بودن به کار مرحوم ذبیحی کار جدیدی باشد. به این فکر کردم باید آوازی باشد که علاوه بر این که تقلید نباشد، از اصل اثر هم خیلی دور نباشد.»

استاد شجریان نمی‌خواست که دعای پیش از افطار با صدای خودش خوانده شود؛ زیرا معتقد بود سال‌هاست مخاطبان وی را به عنوان خواننده آواز می‌شناسد و اگر بخواهد ربنا بخواند یا اذان بگوید، ممکن است او را نپذیرند: «اگر بخواهم ربنا بخوانم و اذان بگویم، ممکن است مخاطب من را نپذیرد و این کار زیبا نیست؛ چون مردم فکر می‌کنند حالا که جمهوری اسلامی سر کار آمده، شجریان که تا دیروز آواز می‌خواند، امروز دعا می‌خواند و اذان می‌گوید و ممکن است نپذیرند و از سوی دیگر افراد دیگری که به صدای من عادت کرده‌اند، هم ممکن است بپرسند که چرا شجریان آواز را رها کرده است و دعا می‌خواند. برای من این کار بسیار سخت بود. به همین دلیل به آن‌ها گفتم که من به شما کمک می‌کنم و به دیگران آموزش می‌دهم تا آن‌ها بتوانند ربنا و دعا بخوانند، اما خودم این کار را نمی‌کنم.»

با این اصرار‌ها محمدرضا شجریان در تابستان ۱۳۵۸، آموزش عده‌ای از قاریان رادیو که قرار بود دعای سحر و مناجات ماه رمضان بخوانند، را شروع کرد: «کلاسی برای افرادی که قرار بود دعای سحر و مناجات بخوانند، گذاشتم که با این افراد نحوه درست خواندن را کار کنم. رفتم استودیو و «ربنا» و «مثنوی افشاری» را بدون هیچ تکرار و تصحیحی خواندم. اثر ضبط‌شده را به چهار نفر از هنرمندان مورد نظر دادم و از آن‌ها خواستم که تمرین کنند تا برای ضبط آماده بشوند. بالاخره با کمک و راهنمایی‌های من بعد از بیست روز تمرین برای ضبط آماده شدیم و به استودیو رفتیم»؛ اما تولید نوایی برای لحظه‌های پیش از افطار کاری نبود که قاریان رادیو به راحتی بتوانند از عهده آن برآیند؛ بنابراین خود شجریان ربنا را می‌خواند: «در استودیو هم سه نفری که بنا بود ربنا را بخوانند، بار‌ها خواندند و نشد تا اینکه من بخشی از ربنا را می‌خواندم، این بخش را تکرار می‌کردند تا توانستیم این ربنا را ضبط کنیم.»

شاگردان به استودیو رفتند تا ربنا را بخوانند، اما چیزی که خوانده شد به خواسته شجریان نزدیک نبود. بعد از روز‌ها تمرین، دوباره سه‌نفر ربنا را خواندند. شجریان بخشی را می‌خواند و آن‌ها تکرار می‌کردند تا در نهایت ربنا ضبط شد. شجریان کار‌ها را اصلاح کرد و دو روز مانده به رمضان به رئیس رادیو رساند. همان روز‌ها رئیس رادیو و فریدون شهبازیان که ربنا را با صدای محمدرضا شجریان شنیده بودند، اصرار کردند ربنا با صدای خود او پخش شود، اما او از این کار ممانعت کرد. کار‌ها را دو روز مانده به ماه رمضان آماده کردم و به رئیس رادیو ارائه کردم. آن‌ها اصرار می‌کردند که با صدای خودم پخش شود و من هم مصرانه می‌گفتم که صدای من نباید این‌گونه پخش بشود و هیچ اجازه‌ای به آن‌ها برای پخش ندادم. اما روز اول ماه رمضان دیدم ربنایی را که خودم خوانده‌ام از رادیو پخش شد. زنگ زدم به آقای وجیه‌اللهی. دیدم ایشان خیلی خوشحال هستند و می‌خندند. گفت که این تیر از کمان رها شده و من این را کپی کردم و به همه رادیو‌ها و شهرستان‌ها دادم و همه این کار را پخش کردند. اعتراض کردم، اما او خندید و گفت که ما برنامه به این خوبی را از دست نمی‌دهیم و این کار را باید همه مردم بشنوند.

محمدرضا شجریان در سال‌های پس از انقلاب علاوه بر تربیت و تعلیم شاگردانش با هنرمندان بسیاری همکاری کرد و آثار ماندگاری را به جا گذاشت. او طی سال‌های فعالیتش در عرصه موسیقی علاوه بر برگزاری کنسرت‌های داخلی و برون‌مرزی و ابداع سازهای مختلف، بیش از پنجاه آلبوم‌های منتشر کرد که «بیداد»، «دود عود»، «شب وصل»، «طریق عشق»، «دستان»، «جام تهی»، «یاد ایام»، «معمای هستی»، «رسوای دل» برخی از آنهاست.

سازهای ابداعی محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان مبدع چند ساز جدید در موسیقی ایرانی است. محمدرضا شجریان در اردیبهشت ۱۳۹۰ در نمایشگاه در تهران این سازها را رسماً به نمایش عمومی درآورد. برخی این سازها عبارتند از: صراحی، شهر آشوب، ساغر، کرشمه، سبو و…

این سازها در کنسرت‌های محمدرضا شجریان به همراه گروه شهناز یا برادران پورناظری استفاده می‌شوند. مرغ خوش خوان، کنسرت محمدرضا شجریان و گروه شهناز در دبی و رنگ‌های تعالی از جمله آثاری هستند که در آن‌ها بخشی از سازهای ابداعی استفاده شده‌اند.

تولید سازهای ابداعی به دست شجریان با انتقاد زیادی مواجه شد و در نشستی با حضور کارشناسانی همچون: جلال ذوالفنون، جمال سماواتی، حسین علیزاده، داریوش طلایی و… مورد نقد قرار گرفت.

محمدرضا شجریان، بعد از آن، همکاری با برادران پورناظری را قطع کرد و در سال ۱۳۹۳ یک بار دیگر به‌همراه گروه شهناز و با حضور سعید فرج‌پوری یک تور کنسرت جهانی با عنوان سرگشتگان عشق برگزار کرد.

خوانندگان مطرحی چون ایرج بسطامی، حسام‌الدین سراج، حمیدرضا نوربخش، علی جهاندار و پسرش همایون از جمله شاگردان شجریان هستند.

شجریان در هفتم شهریور ۱۳۹۴ در بیمارستان کسری بستری شد و پس از آن شمخص شد که این استاد موسیقی ایراین با یک بیماری مزمن درگیر است.

محمدرضا شجریان در پیام ویدیویی برای تبریک نوروز ۱۳۹۵ با چهره‌ای دگرگونه و موهای بسیار کوتاه حاضر شد. برخی سایت‌ها از ابتلای او به سرطان خبر دادند.

محمدرضا شجریان از اسفندماه سال ۱۳۹۸ تا روز درگذشتش چند بار به دلیل بدحالی ناشی از عوارض بیماری در بیمارستان جم بستری شد.

 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

 

به اطلاع متقاضیان اقدام ملی مسکن اوز که انتخاب قطعه انجام شده می رساند از روز شنبه ۱۹ الی سه شنبه ۲۲ مهر ماه جهت انتخاب هیئت نمایندگی و انعقاد قرارداد با رعایت پروتکل های بهداشتی و برنامه زمانبندی ذیل به بنیاد مسکن اوز مراجعه نمایند .
۱.متقاضیان بلوک های ۱ الی ۷ روز شنبه .
۲.متقاضیان بلوک های ۸ الی ۱۵ روز یک شنبه .
۳.متقاضیان بلوک های ۱۶ الی ۲۲ روز دو شنبه .
۴ .متقاضیان بلوک های ۲۳ الی ۲۹ روز سه شنبه

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

مسئول واحد آب و خاک  مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لارستان  از تسطیح و یکپارچه سازی ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان با اعتباری بالغ بر یازده هزار میلیون ریال در سال گذشته خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی لارستان ، بنیامین افتخار گفت: در یک سال اخیر ، این معاونت ، رتبه اول و  حداکثر تخصیص و جذب اعتبار در استان را از محل طرح های ملی را داشته است .
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد اعتبارات این طرح بلاعوض و تنها ۱۵ درصد به عنوان خودیاری کشاورزان است افزود :  تاکنون ۶۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی لارستان تسطیح لیزری شده  که در سال گذشته این طرح در سطح ۲۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی مناطق جویم ، بنارویه و شرفویه اجرا شده است .
وی با بیان اینکه استقبال کشاورزان از این طرح بسیار خوب بوده ، تصریح کرد : اجرای عملیات تسطیح لیزری باعث کاهش هزینه های تولید ، جلوگیری از فشردگی خاک و حفظ ساختمان خاک ، شیب دهی بسیار دقیق در دو جهت طولی و عرضی ، افزایش بهره وری آب ، ایجاد زمینه لازم به منظور برنامه ریزی و بکارگیری الگوی کشت مناسب و تناوب زراعی صحیح و در نهایت افزایش سطح درآمد کشاورزان می شود .  
افتخار ضمن تشکر از ناظر و پیمانکاران این طرح  ( آبتین تولید ستاک - فیروز طرح آرنگ ) در اجرای طرح فوق گفت : پیگیری های لازم به منظور تامین اعتبار در سال ۹۹ انجام گرفته است که در صورت تخصیص اعتبار شاهد توسعه طرح تسطیح لیزری در سطح شهرستان خواهیم بود.
تسطیح لیزری از سال ۱۳۸۳ به منظور افزایش بهره وری منابع آب و خاک، حفاظت از خاک، ایجاد تعادل در منابع آب زیرزمینی و حفظ استاندارد سلامت محصولات کشاورزی در کشور آغاز شد.

 

Copy of IMG 0736

 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰


 

امروز ۱۶ مهرماه با حضور وطن دوست سرپرست و نظام‌پور معاونت  جهاد کشاورزی  شهرستان اوز از طرح های کشاورزی بخش بیدشهر بازدید شد و در ادامه جلسه‌ای در محل بخشداری بیدشهر  با حضور صفدر منشی سرپرست بخشداری، انصاری دهیار کوره ، سلیمان تمیز و اسحاق تقوی از اعضای  شورای اسلامی  کوره تشکیل گردید و مسائل مربوط به حوزه کشاورزی این بخش مورد بررسی قرار گرفت .
سپس مقرر شد پس از جمع بندی مشکلات در هفته آینده جلسه‌ای با حضور کلیه دهیاران و شورای اسلامی بخش تشکیل و کلیه مشکلات حوزه کشاورزی روستاهای بخش مطرح و تصمیم‌گیری لازم صورت پذیرد.

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

علی تیرزن/پسین اوز : بدون کوچکترین تردیدی کاملا روشن و آشکار است که راه و جاده یکی از زیر ساخت ها و ارکان رشد و توسعه هر جامعه ای است، پس هیچ انسان خردمند و فهمیده ای با ساخت و احداث جاده و راه مخالف نیست، پیش تر در مطلبی که در نشریه وزین پسین اوز به چاپ رسید در پیوند با ارزش راه و جاده عنوان کرده بودم که راه و جاده در طول تاریخ حیات بشر از گذشته های دور تا به امروز همواره از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است تا به آنجا که حتی منشاء به وجودآمدن تمدن ها، ایجاد حکومت ها و شکل گیری شهرهای بسیاری در دوران های مختلف بوده است و در دنیای مدرن امروز نیز راهها و جاده ها یکی از عوامل مهم آبادانی و عمران شهرها و روستاهاهستند. شهر لار در ۴۰کیلومتری شهر اوز نمونه بارز و روشنی از شهرهای موفق در کسب وکار و رونق اقتصادی است که سهم بیشتر این موفقیت بی شک مرهون در مسیر قرار داشتن مستقیم این شهر به شاهراههای مواصلاتی استان هرمزگان و فارس شامل لار به بندرعباس، لار به شهرستان بستک، لار به جهرم و شیراز، لار به شهرستانهای گراش، اوز و خنج است، وجود فرودگاه لارستان و درآینده قرار گرفتن لار در مسیر راه آهن شیراز به بندرعباس از دیگر مزیت های موفق این شهر است. 

شهرستان گراش نیز در ۱۵کیلومتری اوز پس از ارتقاء با جدیت و باشتاب می کوشدبه توسعه و آبادانی بیشتر دست یابد. گراشی ها هم معتقداند برای داشتن گراشی آباد و پررونق باید مسیر رشد و ترقی را از طریق احداث راه و جاده بدست آوردند، ساخت جاده  چک چک برای ارتباط نزدیک تر و سریع تر شهرستان خنج و شهرها و روستاهای منطقه غرب اوز به گراش و رویای بلند پروازانه گراشی ها در ایجاد تونل از گراش به بخش صحرای باغ و اتصال شهرهای بزرگ و کوچک جنوب لارستان و شهرستان بستک و حتی بندر لنگه به گراش از تلاش های این شهرستان برای رسیدن به مراد و مقصود خود است، توجه به توسعه مراکز تجاری، تبلیغات اقتصادی و روحیه مشتری مداری کاسب کاران این شهر نیز از دیگر مواردی است که مسیر پر برکت شهرستان اوز به لار ودر آینده نزدیک جاده مستقیم چک چک به سوی شهر گراش را هموارترمی کند که همه این موارد نشان از اهمیت و ارزش راه و جاده است. شهرستان خنج نیز دقیقا از این قاعده برخورداراست و برای رهایی خود از بن بست جاده و مسیر طولانی خنج به شیراز یا خنج به لامرد و عسلویه اقدامات مهمی در توسعه راه و جاده انجام داده است که یکی از آن اقدامات، احیا و احداث جاده قدیمی دیگ اشکن به حمایت مردم و با همکاری مسئولین است که پس از اتمام این پروژه شهرستان خنج را با کمترین مسافت به جهرم متصل خواهد کرد که این مهم قطعاً دستاوردهای مثبتی برای شهرستان خنج به همراه خواهد داشت که بی شک همه این تلاش ها همان نشان ارزش و اهمیت راه و جاده است. با این گزارش و توضیحاتی که ارائه شد به درستی در می یابیم که شهرستان اوز نسبت به شهرستان های همجوار از نظر به راه های اصلی در تنگناه بیشتر قرار دارد که متاسفانه با احداث جاده لار، جهرم به شیراز در یک دهه گذشته متحمل ضربه سختی از نظر عمران و آبادانی گردیده و از قافله ارتباطی شهر های منطقه دور مانده و چه بسا با بهره برداری از جاده چک چک در آینده نزدیک این محدودیت ها ی مواصلاتی به حد نهایت خود برسد، بنابراین اوز که از یک دهه قبل بطور مستقیم از جاده اصلی دور مانده در آینده نزدیک نیز از عبور و مرور از سمت خنج به واسطه جاده چک چک خواه ناخواه محروم خواهد شد لذا در این شرایط در حال حاضر تنها راه ارتباطی مرکز شهرستان اوز به شاهراه لار، جهرم، شیراز یکی راه اوز،کوره، هیرم به بنارویه یا جویم است که جاده ای است فرعی  و دیگری جاده اوز، لار، جهرم به شیراز که به دلیل بعد مسافت زیاد هیچ عقل سلیمی این راه را برای رسیدن به مرکز استان انتخاب نخواهد کرد مگر در شرایطی خاص، بر این اساس جاده اوز، کوره، هیرم به بنارویه تنها مسیری فرعی است که اوز را  با پیمودن بیش از ۱۰۰کیلومتربه تونل وحدت بعد از منصورآباد می رساند با این اوصاف بر هر انسان فهیم واضح و روشن است که شهرستان اوز از نظر داشتن راه های مواصلاتی اصلی به شدت فقیر و در بن بست یا قرار دارد یا در شرف قرار گرفتن است پس شهرستان تازه تاسیس اوز همانند لار، گراش، خنج و یا هر شهر و شهرستانی دیگر برای فصل جدید توسعه، عمران و آبادانی خود به طرحی نو برای  خروج از بن بست راه و جاده نیازمند است برای این هدف والا  و کار بزرگ همانند همسایگان خود نیازمند جاده ای است که مرکز شهرستان را با کوتاه ترین مسیر، هموارترین راه  و ایمن ترین جاده  به شاهراه اصلی برساند که هم خود شهرستان از آن بهره های  اجتماعی ببرد هم بتواند به شهرو روستاهای منطقه و فرا منطقه خدمات رسانی کند که بی شک چنین اتفاق مهمی ما را به سرمنزل مقصود نزدیک خواهد کرد، از این رو با تصمیمی خردمندانه برای نجات شهرستان اوز از بن بست راه و جاده، ضمن حفظ و توسعه و تقویت راه فعلی موجود، طرح احیا جاده اوز به شرفویه (مربط) بهترین گزینه حاضر و زنده است که می تواند راه نجات ما باشد علاوه بر آن هر شهرستان اگر جاده های ورودی و خروجی زیادی برای رونق داشته باشد مسلماً موفق تر است.راه مربط ازگذشته های دور شهرهای اوز، گراش، لامرد، بیرم، عسلویه را به شهرهای جویم و بنارویه، جهرم، فسا، داراب، استهبان، نیریز و….. وصل می کرده است جاده ای که به همت مردم اوز با فروش آذوقه خود که گریبانگیر خشکسالی شده بودند احداث شده است، وجود کارونسرای ۲۰۰ساله در قلب منطقه مربط روستای کهنه گواه این مدعاست که در مسیر عبور و مرور کاروان ها راه مربط قرار داشته و به یقین از همان ساخت اولیه آن که با وحدت و همدلی مردم همراه بوده است تا به امروز که در پی احیا اصولی آن برای توسعه و آبادانی شهرستان است نه تنها هیچ خدشه ای به وحدت منطقه نخواهد زد بلکه در دراز مدت موجب تقویت و توسعه همه جانبه کل شهرستان خواهد شد و همه شهرها و روستاهای شهرستان اوز از آن بهرمند خواهند شد، به هرحال با توجه به امتیازات زیادی که با احیا این جاده می تواند برای شهرستان داشته باشد می طلبد هرکس به شکوفایی و آبادانی شهرستان اوز می اندیشد و خواهان عمران و آبادانی مرکز شهرستان است پای در رکاب حمایت از احداث جاده اوز به شرفویه بگذارد تا دوباره رونق و آبادانی به اوز بازگردد رونقی که اگر گراشی ها موفق به احداث تونل به صحرای باغ شوند دو صدچندان خواهد شد و سیل عبور و مرور شهرستان بستک تا بندرلنگه و شهرهای جنوبی لارستان به اوز گشوده خواهد شد و اوز همانگونه که در گذشته های دور مرکز تجارت بوده است در عصر نوین شهرستانی خود نیز سربلند و پویا در همه زمینه ها خواهد بودو   موجب بهره وری کل شهرستان خواهد شد.

 

در این یادداشت لازم به گفتن است که موضوع احیا مسیر جاده اوز به شرفویه (مربط) نه از امروز که در کنار تلاش برای ارتقا اوز در ادوار شوراهای اسلامی شهر و در میان فعالین اجتماعی جامعه همواره مطرح بوده است و در دوره سوم شورای اسلامی با تشکیل هیات امنای جاده مربط برنامه   احیا این جاده عملیاتی تر از دوره های قبل شد و در دوره شورای چهارم پیگیری ها مستمرتر و ادامه یافت که مکاتبات رسمی شورا چهارم همراه با در خواست امام جمعه محترم شهر و دبیر هیات امنای جاده مربط به مقامات کشوری و منطقه ای و ملاقات های متعدد با مسئولین اداره کل راه و شهر سازی لارستان و اداره راه و شهرسازی اوز نمونه هایی از تلاش های انجام شده هیت امنای جاده مربط است این هیت امنا با حمایت های مردمی و همکاری مدیر کل محترم اداره راه و شهرسازی لارستان بصورت مشارکتی درسال ۱۳۷۵ اقدام به نقشه برداری جدید و میخ کوبی اولیه مسیر نمود و در سال ۱۳۹۲با حمایت بخشدار محترم وقت و  امام جمعه محترم با حضور فعالین حوزه اجتماعی شهر هیات امنای جاده مربط تقویت شد و بلافاصله ۱۱کیلومتر جاده تسطیح گردید و در دیداری های مختلف هیات امنا جاده مربط و شورای محترم شهر با مهندس باقری فرد مدیرکل اداره راه و شهرسازی لارستان و به درخواست امام جمعه محترم و شورای اسلامی شهر طی نامه شماره ۳۲۲۱ مورخه ۱۴/۴/۹۵ پیشنهاد احداث جاده مربط به عنوان راه اصلی در بخش سابق اوز مطرح که مورد استقبال قرارگرفت و در اندک زمانی طی قراردادی با شرکت پارس چگالش نقشه راه کنونی تهیه و طی نامه شماره الف ۲۹/۲۷۶۸۰ تاریخ ۲۳/۸/۹۷ مورد تائید اداره کل راه و شهرسازی لارستان قرار گرفت که ان شاالله با ساخت این جاده ضمن برخوردار بودن از یک شاهراه اصلی، هموار و ایمن می توان از نظر بعد مسافت تا مرکز استان برای شهر و هریک از روستاهای منطقه به تائید کارشناسان به فوایدی دست یافت که بطور خلاصه بیان می شود.

۱ – کوتاه تر شدن مسیر اوز تا شیراز از طریق جاده مربط به میزان ۳۲تا ۴۲کیلومتر

۲ – کوتاه تر شدن مسیر روستای کهنه و شهرک توحید تا شیراز به میزان ۲۸ تا ۳۱کیلومتر

۳ – کوتاه تر شدن مسیر اسلام آباد، قلات و گلار تا شیراز به میزان ۱ تا ۸ کیلومتر

۴ – کوره ، بیدشهر و هود / در صورتی که این ۳ شهر و روستا از مسیر مربط به شیراز سفر کنند به میزان ۱۰کیلومتر مسیر بیشتری را طی خواهندکرد اما با توجه به بهسازی جاده کوره  به بختیارویه مشکلی در رفت وآمد نخواهندداشت 

۵ – کوتاه تر شدن مسیر گراش از طریق جاده مربط به میزان ۲۵ تا ۳۱ کیلومتر 

۶ – شهرهای بندرلنگه، بستک، صحرای باغ و روستاهای این مناطق، از طریق جاده مربط به میزان ۱۵ تا ۲۱ کیلومتر با در نظر گرفتن ایجاد تونل گراش مسیرشان کوتاتر خواهد شد، و از نکات قابل تامل دیگر اینکه  شهرستان اوز می تواند ازطریق جاده مربط با کوتاه ترین مسیر به راه آهن شیراز به بندرعباس که در آینده احداث خواهد شد و به ایستگاه آتی الاحداث بریز لارستان دسترسی داشته باشد لذا به حول قوه الهی و با حمایت های مردم و خیرین و همکاری مسئولین و موافقت دولت مردان کشور امیدواریم در کنار بهسازی مسیر اوز، کوره به بختیارویه که به حق و بجاست و به میمنت یکمین سالگرد اعلام شهرستان شدن اوز در کنار تلاش های بی شائبه فرمانداری در پیگیری و استقرار ادارات در مرکز شهرستان، کددارشدن جاده اوز، شرفویه هم  به نتیجه برسد تا با احیا و احداث این شاهراه اصلی توسط دولت کریمه شهرستان اوز حداقل در این برهه از زمان از بن بست راه و جاده راهیای یابد و آرزوی مردان وزنان پرتلاش دیروز که از نان خود گذشتند و مسیر کوتاه مربط را برای ما به یادگار گذاشتند تحقق یابد و برای نسل امروز و فردای شهرستان و برای مردم شریف و نجیب روستاهای منطقه و فرا منطقه ای در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی توسعه، آبادانی، آرامش و امنیت  به ارمغان آورد.  

 * عضو شورای نویسندگان

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

با سلام
بدینوسیله به اطلاع می رساند حسب صورتجلسه بخشداری محترم و بنیاد مسکن و رئیس  محترم دفتر نماینده محترم و شورای اسلامی و دهیاری  شهرک توحید در تاریخ ۹۹/۷/۱۳  مبنی بر عودت تمام وجوه پرداختی متقاضیان  این شورا آماده  عودت کلیه وجوه دریافتی می باشد  .متقاضیان می توانند از تاریخ  ۹۹/۷/۱۵ جهت دریافت پول خود به دفتراین شورا و دهیاری مراجعه نمایند.

شورای اسلامی و دهیاری توحید کهنه

 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

مربوطی کهنه:  دوشنبه ۱۴ مهرماه جلسه ای با حضور عبدالله معصوم نژاد رئیس اتاق اصناف شهرستان اوز  ، شورای اسلامی و جمعی از اهالی روستای کهنه در مسجد  جامع این روستا برگزار شد.در این‌جلسه ابتدا عبدالله معصوم ‌نژاد تاریخچه ای از تشکیل شرکت های تعاونی ارائه داد که  بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی کشور مصوب در سال ۱۳۷۰ با هدف مدیریت سرمایه و منابع مالی،  در اختیار قرار گرفتن نیروهای کار از بین مردم،  جلوگیری از احتکار و جلوگیری از تورم  آغاز به کار و فعالیت می کنند.  معصوم  ‌نژاد گفت : شرکت توسعه عمران در شهرستان اوز با معرفی هیات موسس ( حاج عبدالله معصوم ‌نژاد،جعفر راستگو،نوید خادمپور) از طرف اداره کار  و فرمانداری اوز می باشند که شروع به پذیره نویسی کرده اند که تعداد ۳۰۰ سهم برای تشکیل این تعاونی نیاز می باشد و هر سهم به ارزش یک میلیون تومان می باشد و افراد بالای ۱۸ سال واجد شرایط برای خرید سهم بوده و هر نفر  هم بیشتر از یک سهم‌نمی تواند بخرد که البته در یک خانواده به تعداد نفرات بالای ۱۸ سال می توانند اقدام‌به خرید سهام(پذیره نویسی)‌ نمایند.بانک‌عامل برای انجام‌پذیره نویسی بانک سپه مرکزی اوز می باشد .
شماره حساب در بانک سپه به نام شرکت توسعه و عمران شهرستان اوز.
0910300880108

مهلت ثبت نام تا پایان مهرماه ۹۹ می باشد. 

معصوم نژاد  اضافه  کرد : این شرکت در زمینه های عمرانی فعالیت دارد که بدون  مناقصه کارهای ساخت و ساز، تولیدی و توزیعی در شهرستان را با پشتواته فرمانداری و اداره کار انجام‌خواهد داد و افرادی که اقدام به خرید سهام در بانک سپه می نمایند اصل فیش واریزی به همراه یک قطعه عکس، پوشه، کپی کارت ملی و شناسنامه  به دفتر بیمه سینا در اوز ( با مدیریت نوید خادمپور) تحویل نمایند. پس از اتمام‌پذیره نویسی بر اساس فراخوان  هیات موسس بعد از ۲۰ روز انتخابات جهت تشکیل هیات‌مدیره شرکت از بین اعضا (سهامداران ) صورت خواهد گرفت .عبدالله  معصوم نژاد در پایان ‌گفت:  نصف سهام تشکیل این شرکت به اوز و نصف دیگر به روستاها و بخش های این شهرستان اختصاص داده شده است و در پایان‌جلسه از استقبال مسئولین و اهالی این روستا از این جلسه تقدیر و تشکر کرد.

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰


دوستی روشن سرپرست بنیاد مسکن اوز ضمن اعلام خبر تامین زمین به میزان تمامی ثبت نام شده های واجد شرایط فاز ۱ -۲ و ۳ پیامکی توسط اداره کل راه و شهرسازی لارستان خاطر نشان کرد نسبت به واریزی آورده اعلامی به مبلغ ۴۰ میلیون تومان تا مهلت باقیمانده اقدام نمایند .
آن دسته از متقاضیانی احراز شده که پیامک افتتاح حساب و واریز وجه دریافت و مهلت تاریخ واریزی آنها گذشته است نیز تا مهرماه اقدام به واریز یا تکمیل وجه نمایند .
لذا چنانچه واریز وجه را انجام ننمایند متقاضیان در لیست انتظار که در مرحله پالایش هستند جایگزین آنها می گردند .
متقاضیان تایید نشده که اطمینان دارند اشتباها سیستم آنها را تایید ننموده یا ثبت نام شده های مسکن مهر که واحد دریافت ننموده اند ،می باشند نیز به اداره راه و شهرسازی اوز جهت پیگیری تاییدیه اولیه مراجعه نمایند .تذکر این خبر مربوط به متقاضیان ثبت نام شده قبلی بوده و شامل ثبت جدید نمی باشند .

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

ابراهیم احمدی/اوز امروز : یک سال از دهم مهرماه ۱۳۹۸؛ روز تصویب ارتقای اوز به شهرستان در دولت تدبیر و امید می گذرد. حدود ۳ ماه پس ازآن تاریخ، علی اصغر علی‌پوربه عنوان فرماندار شهرستان معرفی شد. یکی از مطالبات مردم پس از ارتقا و معرفی فرماندار، ارتقا و استقرار ادارات در شهرستان بود.

تاکنون بالغ بر ۲۰ اداره در شهرستان ارتقا یا استقرار یافتند. در زمینه استقرار و ارتقای این ادارات چند نکته حائز اهمیت است. نخست آن که اداراتی که تاکنون استقرار یافته اند با پیگیری های هماهنگ علی پور فرماندار و زیر مجموعه فرمانداری، دکتر حسین زاده نماینده مجلس و شورای شهر و شهرستان از یک سو، حمایت های مردمی و نیکوکاران و موافقت مدیران کل صورت گرفته است. گرچه در همه ادارات به ویژه زیر مجموعه های بهداشت و درمان و آموزش پزشکی علیرغم برخورداری از نیروهای توانمند بومی از آنان در مدیریت ها استفاده نشده اما تلاش شده در سایر عرصه ها به مدیران توانمند بومی بها داده شود و در صورت وجود مدیر حایز شرایط از آنان بهره گیری شود. بهره گیری از توانمندی و مدیریت بانوان از دیگر نکات حائز اهمیت است به نحوی که حدود نیمی از مدیران منصوب شده در ادارات یا مشاوران از بانوان بوده اند.

اما مردم شهرستان به ویژه خوانندگان سایت اوز امروز همچنان خواستار استقرار ادارات بیشتر به ویژه ادارات خدمات رسان هستند به منظور جلو گیری از رفت و آمد به سایر شهرهای همجوار و تلاش برای استفاده از مدیران توانمند بومی را مطالبه می کنند

موضوع استقرار ادارات را در گفت و گوی کوتاهی با مهندس علی پور فرماندار اوز در میان گذاشتم. فرماندار توضیح داد برای استقرار ادارات باید مجوز استقرار، تامین مکان، تجهیز اداره مربوطه و داشتن زمین برای ساخت اداره مربوطه وجود داشته باشد. خوشبختانه با پیگیری های انجام شده و هماهنگی که بین نماینده محترم مجلس، فرمانداری و ادارات کل و استانداری وجود دارد در زمینه مجوز استقرار ادارات مشکلی نداریم. نیکوکاران نیز همکاری داشته و مکان هایی را برای استقرار موقت در اختیار گذاشته اند و زمین برای ساخت ادارات نیز در دسترس قرار می گیرد. اما تجهیز ادارات به ویژه با توجه به شرایط اقتصادی دولت و ارتقای همزمان ۷ بخش به شهرستان در استان فارس زمان بر است و ضمن تشکر از نیکوکارانی که تاکنون از هر نظر ما را همراهی کرده اند، در صورت همکاری سایر خیرین برای تجهیز ادارات، استقرار آنان سرعت بیشتری خواهد گرفت.

از فرماندار در باره کمک های مردمی پرسیدم که افزود: علاوه بر همکاری کمیته مالی برای استقرار ۲۰ اداره یاد شده کمک های مردمی برای ساخت بخش آی سی یو در بیمارستان، خرید آمبولانس و خودرو برای هلال احمر، تقبل هزینه ساختمان پزشکی قانونی، هزینه احداث ساختمان جدید شبکه بهداشت و… از کمک هایی است که اخیرا نیکوکاران متعهد شده اند. وی به تشکیل شورای خیرین سلامت نیز اشاره ای داشت و گفت: با تشکیل این شورا علاوه بر هماهنگی و اولویت بندی نیازمندی های بهداشتی درمانی در اموری مانند پروژه های مشارکتی ۵۰-۵۰ بهداشتی درمانی مردمی و دولتی هماهنگی بهتری به عمل خواهد آمد.

فرماندار افزود: در برخی از شهرستان ها قبل از ارتقا دارای اداراتی مانند دادگاه یا کمیته امداد امام خمینی و ثبت اسناد بوده اند اما تاکنون ۲۲ اداره را در شهرستان اوز ارتقا داده یا استقرار کرده ایم و رایزنی برای استقرار ۷ اداره دیگر در دستور کار داریم. این ادارات عبارتند از: پزشکی قانونی، کمیته امداد امام خمینی، ثبت اسناد و املاک، منابع طبیعی، صنعت و معدن و تجارت، دادگاه، میراث فرهنگی و گردشگری که امیدواریم با حمایت مردمی به خصوص برای تجهیز این ادارات بتوانیم استقرار آن ها را سرعت ببخشیم و تا آذر ماه که یک سال از مسئولیت این جانب در فرمانداری اوز می گذرد پرونده استقرار ادارات در شهرستان را ببیندیم و برای دیگر زیر ساخت ها بکوشیم.

وقتی صحبت از زیر ساخت ها به میان آمد پرسیدم برای آب و راه که به عنوان ۲ اولویت خود مطرح کرده اید چه اقداماتی انجام شده؟ فرماندار پاسخ داد: در زمینه آب ۲ مخزن جداگانه ۵ هزار متر مکعبی دولتی و مردمی در دست ساخت است که اعتبارات مخزن دولتی اخذ شده و بخش عمده اعتبارات مردمی نیز تامین شده و به یاری خدا با قرار داد تنظیم شده مخزن مردمی تا تیرماه سال جدید به بهره برداری می رسد. برای خط لوله انتقال آب از گراش به اوز، خرید پمپ، تعمیر شبکه داخلی آب نیز با مدیر کل آبفای استان رایزنی و قول مساعد داده شده است.

در زمینه راه علاوه بر تامین اعتبارات دولتی و مشارکت مردمی در گردنه اوز- کهنه و گردنه هیرم، ۳ راهی ارد تا اوز نیز در قالب طرح ملی لار- لامرد کار می شود و شاهد تحول خوبی در این حوزه در آینده خواهیم بود.

ضمنا فیبر نوری و گاز برای روستاهای شهرستان با اعتبارات دولتی در دست اجراست و ۱۰ هکتار زمین نیز به شهرک صنعتی اختصاص یافته است.

از فرماندار در باره ادارات خدمات رسانی مانند پلیس+۱۰ که بسیار مورد تاکید شهروندان است پرسیدم و پاسخ داد: پلیس+۱۰ از جمله ادارات خدمات رسان خصوصی است که پیگیری های لازم صورت گرفته اما باید پس از فراخوان، سامانه مربوطه باز شود تا بتوان اقدام کرد. در حال حاضر نیز علاوه بر فرمانداری و بخش خصوصی، این موضوع از سوی معاون سیاسی استانداری نیز پیگیری می گردد تا به محض تامین شرایط برای استقرار آن اقدام شود.

فرماندار در پایان گفت: هدف ما در فرمانداری و بخشداری های مرکزی و بیدشهر، تامین شرایطی برای رفاه مردم است و خوشبختانه از هماهنگی خوبی برخورداریم. در حوزه امنیتی نیز اقداماتی مانند کاهش سرقت، پاک سازی محله کنار سبز، پیشگیری از توزیع مواد مخدر و مشروبات الکی صورت گرفته  و خوشبختانه هماهنگی مردم و نیروهای دولتی در بحث کرونا نیز بسیار چشمگیر و ملموس بوده است و همه نشان دهنده تقویت اعتماد مردم و نیروهای دولتی در کل شهرستان است.

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

در راستای رایزنی های به عمل آمده سرپرست بخشداری بیدشهر با اداره منابع طبیعی شهرستان لار در خصوص تعیین سایت اداری  بخش امروز دوشنبه چهاردهم مهرماه ۹۹ صفدر منشی سرپرست بخشداری بیدشهر به همراه شیخ عبدالعزیز منصوری امام جمعه کوره ،  تمیز عضو شورای اسلامی ، انصاری دهیار روستای کوره و فتحی ناظر فنی دهیاری های بخش از محل پیشنهادی در نظر گرفته شده بازدید و مقرر گردید به منظور تملک زمین مذکور( به میزان حدود ۲۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی)  پیگیری‌های لازم صورت پذیرد.

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

با توجه به ثبت نام اولیه و پالایش تعداد ۶۴ قطعه زمین مسکونی در شهرک توحید کهنه از سوی شورا و دهیاری شهرک توحید  , اعتراضاتی مبنی بر ابهامات در نحوه واگذاری  از سوی تعدادی از متقاضیان صورت گرفت که با ارجاع موضوع به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اوز و بخشداری مرکزی اوز ضمن بررسی آن از سوی مسئولین شهرستان مقرر گردید :بر اساس دستورالعمل واگذاری زمینهای دولتی در روستاها که می بایست بنیاد مسکن بعنوان متولی امر اقدامات مربوطه را انجام نماید این مهم توسط بنیاد مسکن با همکاری شورای شهرک توحید با انجام فرآخوان و ثبت نام از طریق دفتر پیشخوان صورت پذیرد .  در این راستا سینا  آقایاری بخشدار مرکزی اوز با تاکید بر اجرای قانون در نحوه واگذاری زمینها این نوید را داد که بخشداری مرکزی نهایت همکاری را در جهت تسریع واگذاری زمینهای دیگر در شهرک توحید با تعامل بنیاد مسکن , دهیاری و شورای شهرک توحید را در آینده ای نزدیک خواهند داشت و همچنین بهرام دوستی روشن سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان اوز نیز در گفتگو با مربوطی گفت : با در اختیار داشتن ۱۳/۷ هکتار زمین در این شهرک می توانیم در آینده ای نزدیک به متقاضیان جدید واجد شرایط زمین  واگذار نماییم و همچنین با توجه به ۴۰ هکتار دیگر نیز تمهیداتی در نظر گرفته شده است که تا ۱۰ سال آینده از بابت واگذاری زمین  برای متقاضیان هیچ نگرانی نیست و با توجه به تسهیلات بانکی ۵۰ میلیون تومان از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بازپرداخت ۱۵ ساله جهت حمایت ازجوانان در ساخت زمینهای مسکونی نهایا همکاری را خواهند داشت.

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

بدینوسیله به اطلاع متقاضیان واجد شرایط واگذاری زمین در  روستای کهنه و شهرک توحید می رساند جهت ثبت نام و تشکیل پرونده به دفتر پیشخوان کامیاب در اوز ( میدان محمدی , نبش کوچه فرمانداری) با در دست داشتن مدارک ذیل اقدام نمایند :                                                                                                          


۱. داشتن تاهل (ارائه  کپی شناسنامه صفحات اول و دوم متقاضی و همسر)

 

۲. ارائه  کپی  کارت ملی
 
۳. داشتن کارت پایان خدمت وظیفه و یا معافیت دائم (ارائه کپی کارت )


۴. متقاضی ( بومی ) نباید دارای زمین مسکونی یا سند مالکیت باشد و از امتیاز طرح اقدام ملی مسکن یا مسکن مهر استفاده نکرده باشد .(در صورت واگذاری زمین روستایی از امتیاز اقدام ملی یا هر طرح دیگر مثل وام مسکن محروم می گردد .)


۵. متقاضی باید متعهد به سکونت در محل مورد نظر باشد و تعهد محضری مبنی بر سلب امتیاز واگذاری در صورت فروش و عدم ساخت می گردد .


۶. سپردن تعهد برای اخذ پروانه ساختمانی و شروع عملیات ساخت ظرف مدت ۳ ماه پس از تحویل زمین و احداث بنا . 

۷.ارایه معرفی نامه از شورای شهرک‌توحید کهنه

 

توضیح : بندهای ۴ و ۵  تعهد محضری جز مدارک تحویلی در زمان ثبت نام می باشد و قبل از تشکیل پرونده در دفتر پیشخوان باید تعهدنامه  از محضر اخذ شود. 

متقاضیان تحت پوشش بنیاد شهید و نهادهای حمایتی(کمیته امداد ،بهزیستی)  ارائه معرفی نامه از اداره مربوطه الزامیست.

 

لازم به ذکر است زمان ثبت نام از ۱۵ مهرماه لغایت ۳۰ مهرماه ۹۹ با مدیریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان اوز می باشد.

 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

 به گزارش شورای اسلامی کوره ساختمان آتش نشانی مرکز بخش بیدشهر مورد بازدید کارشناس دفتر امور روستائی و شوراهای استانداری فارس قرار گرفت.

آتش نشانی

در این بازدید صفدر منشی سرپرست بخشداری بیدشهر و دهیاران روستاها حضور داشتند و در پایان با برپائی نشست در بخشداری مشکلات عمرانی بررسی و راهکارهای مناسب برای توسعه و عمران و تامین زیرساخت ها در روستاهای بخش بیدشهر ارائه شد. اسحق تقوی نائب رئیس شورای بخش بیدشهر و عضو شورای اسلامی روستای کوره افزود: صفدر منشی معاون فرماندار و سرپرست بخشداری بیدشهر در دعوت از کارشناس مسئول دفتر امور روستائی استانداری و با توجه به آماده بودن ساختمان آتش نشانی درخواست یک دستگاه خودرو آتش نشانی کرد. که مورد موافقت مهندس شاکری قرار گرفت و مقرر شد به محض وصول خودرو به استانداری آن را در اختیار بخشداری و آتش نشانی بخش بیدشهر قرار دهند.

 

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰

موزه مردم شناسی اوز : پس از بازدید راجا گوپال رهبر برنامه جهانی جای جاگات ( به معنی سلام بر جهان ) به همراه دو‌فرانسوی و یک دستیار هندی خود و نیز پروانه امیریان مدیر این برنامه در ایران و هیئت همراه، به مناسبت یکصد و پنجاهمین سالروز تولد مهاتما گاندی با برنامه ترویج صلح در جهان مورخ ۲۶ بهمن ماه ۱۳۹۸ و بررسی توانمندی های موزه مردم شناسی اوز و همچنین مشاهده مستندات حضور بازرگانان اوز در هندوستان ، از موزه مردم شناسی اوز جهت حضور در وبینار فی مابین ایران و هندوستان دعوت به عمل آمد و مقرر گردید ضمن معرفی صنایع دستی اوز توضیحاتی در مورد روابط تجاری بازرگانان اوز و تجار هندوستان ارائه گردد .
در تاریخ ۹ مهرماه ۱۳۹۹ این وبیناربا حضور مقامات رسمی ایران و هندوستان از جمله رایزن های فرهنگی دو کشور برگزار گردید.در این وبینار بر روی تبادل صنایع دستی تاکید شد ، اما مهمترین نتیجه آن شروع مقدمات گردشگری صلح بین کشور های جهان است . این برنامه در چندین کشور آسیایی و اروپایی شامل ۱۱ کشوری که کمپ جای جاگات درمسیر راهپیمایی جهانی آن قرار دارد انجام می شود.کشورهای سوئیس،ایتالیا،بوسنی
هرزه گویین،صربستان ،
کرواسی ، بلغارستان،گرجستان ، ارمنستان ،ایران ،
پاکستان وهند در این برنامه شرکت دارند.
موارد مورد بحث در وبینار و مهمترین ویژگی های این وبینار به صورت زیر برگزار شد :

– گردشگری صلح از دهلی نو تا ژنو‌
– پیشنهاد میزبانی ایران واستان فارس برای کنوانسیون جهانی صلح سال ۲۰۲۱
– میزبانی گردشگران صلح درایران
– ایحاد بازار جهانی درهند برای فروش محصولات صنایع دستی ایران وکمک به خرید صنایع دستی ایران وارائه آن در بازار جهانی
– پیشنهاد دانشگاه بین المللی لباس اقوام ایرانی و ملل دنیا درکشور ایران
– پیشنهاد فستیوال های بین المللی
– حضور در فستیوال های اقوام ایرانی با میزبانی ایران
– مستند سازی مسیر گردشگری صلح
– پیشنهاد وبینار وبیانیه ازطرف وزرای گردشگری دو کشور

به دنبال حضور فعال موزه مردم شناسی اوز در این وبینار بر خود لازم می بینیم از کلیه کسانی که در این موفقیت سهیم بودند تشکر نماییم .
اسامی افرادی که در تهیه این کلیپ همکاری نمودند بدین صورت است : آقایان مهندس محمد رفیع راوند ، محمد رضا رحیمی ، خالد بذرافشان ، شریف بازرگانی و خانم ها فوزیه براهیمی ، دکتر پروانه پدرام ، جهان جعفرپور، انفال براهیمی ، صفیه نامی، پروین رهنوردان ، جهان هرمی، آزیتا جعفرپور ، مریم شرفی، فاطمه مالکی
ان شاالله بتوانیم در سایر برنامه های داخلی و برون مرزی در جهت اعتلای نام اوز موفق باشیم.

  • مرتضی اسماعیلی
  • ۰
  • ۰


 امروز ۱۳ مهرماه ۹۹ جلسه ای  در محل بخشداری بیدشهر و با حضور مهندس لشکری مدیر برق شهرستان، دهیاران و رئیس شورای اسلامی بخش بیدشهر و به ریاست صفدر منشی سرپرست بخشداری تشکیل شد .ابتدا مشکلات حوزه برق روستاها از جمله فرسودگی و شکستگی پایه های برق، افت ولتاژ ، عدم روشنایی کامل معابر و ... توسط دهیاران بیان شد و در ادامه  مهندس لشکری توضیحاتی پیرامون اقدامات به عمل آمده و همچنین موارد مطرح شده  توضیحاتی ذکر کرد .سپس بخشدار بیدشهر  به جمع بندی مباحث پرداخته و قرار شد :
با مشارکت دهیاران و اداره برق روشنایی معابر روستایی با خرید لامپ و چراغهای لاک پشتی و همچنین بازدید از پایه های فرسوده در تمام روستاها در اسرع وقت انجام پذیرد.
 در پایان منشی سرپرست بخشداری از کلیه دهیاران درخواست کرد نهایت همکاری و تعامل لازم با مسئولین ادارات شهرستان در خدمات رسانی به روستاها داشته باشند.

  • مرتضی اسماعیلی